Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jak se určuje jakostní skupina drůbeže?

Publikováno: 21.01.2019     Autor: FÉR potravina

Jakostní třída drůbeže se uvádí na obalu a je důležité vědět, že se dělí do dvou skupin, a to na skupinu A a B. Zajímá vás podle čeho se dané skupiny určují?


Pro zařazení do skupiny B musí být čerstvá drůbež bez známek předchozí mražení, tělo musí být čisté bez stop od krve, cizího pachu a pohmoždění. Z masa nesmí vyčnívat zlomené kosti a také v rámci obchodní úpravy musí být drůbež zcela neporušená.

 

Pro zařazení do skupiny A jsou podmínky samozřejmě ještě přísnější. Je nutné splnit všechny uvedené požadavky skupiny B a k tomu ještě několik dalších. Tělo drůbeže musí být dobře stavěné, plně zmasilé a s přiměřenou tukovou vrstvou. Povolené je jen minimální množství peří, tělo nesmí vykazovat známky poškození a ani změnu barvy kůže. Pokud se jedná o drůbež mrazenou, nesmí mít na stehnech a prsou známky po spálení mrazem.

Zdroj:
akademiekvality.cz



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Hody hody doprovody

Podívejte se jak ADost testovalo vejce.

Domácí či kupovaný?

Domácí či kupovaný příkrm? Oba mají svá pro a proti.

Alkohol a kalorická hodnota

Na našemu webu sice alkohol nehodnotíme, ale protože nově bude muset být na…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?