Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jak se určuje jakostní skupina drůbeže?

Publikováno: 21.01.2019     Autor: FÉR potravina

Jakostní třída drůbeže se uvádí na obalu a je důležité vědět, že se dělí do dvou skupin, a to na skupinu A a B. Zajímá vás podle čeho se dané skupiny určují?


Pro zařazení do skupiny B musí být čerstvá drůbež bez známek předchozí mražení, tělo musí být čisté bez stop od krve, cizího pachu a pohmoždění. Z masa nesmí vyčnívat zlomené kosti a také v rámci obchodní úpravy musí být drůbež zcela neporušená.

 

Pro zařazení do skupiny A jsou podmínky samozřejmě ještě přísnější. Je nutné splnit všechny uvedené požadavky skupiny B a k tomu ještě několik dalších. Tělo drůbeže musí být dobře stavěné, plně zmasilé a s přiměřenou tukovou vrstvou. Povolené je jen minimální množství peří, tělo nesmí vykazovat známky poškození a ani změnu barvy kůže. Pokud se jedná o drůbež mrazenou, nesmí mít na stehnech a prsou známky po spálení mrazem.

Zdroj:
akademiekvality.cz

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?