Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jarní únava a jak na ni?

Publikováno: 28.03.2021     Autor: FÉR potravina

Zase jsme dostali pozvání do Radiporadny českého Rozhlasu Hradec Králové - tentokrát na téma: z jakých potravin čerpat energii.


Nepodléhejte „zázračným“ detoxikačním dietám, které zaručují posílení imunity, restart organismu a příval energie. Chceme-li mít pevné zdraví, měli bychom správná pravidla dodržovat nejen na jaře, ale po celý rok.

Tedy mít v jídelníčku dostatek, ideálně lokální, zeleniny a ovoce. Nezapomínat je přidávat ke každému dennímu jídlu. Omezit slazení čímkoli a sůl. Jíst a vařit ze základních, co nejméně zpracovaných potravin. Mít v jídelníčku ryby, vynechat uzeniny. Když je možnost přidat mladé bylinky nebo si doma naklíčit svoje.

Nezapomínat na správný pitný režim, tedy dostatek vody, omezit černý čaj, velké množství kávy a alkohol a v neposlední řadě si jít aspoň projít na čerstvý vzduch a vždy když bude svítit, tak se nechat „prohřát“ sluníčkem.

Celou radioporadnu si můžete poslechnout v  audio-archivu a přečíst si i doprovodný článek: Jarní únava a jak na ni? Co do jídelníčku zařadit a co naopak vyřadit?

 

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?