Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Publikováno: 21.01.2022     Autor: Slunew

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské muzeum pořádá zabijačku, jo a v gastrostudiu se bude po domácku vařit pivo


Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce Letenské prase aneb zabijačka v muzeu.

Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkových a dalších gastronomických specialit.

Navíc si v našem gastrostudiu můžete sami uvařit vaše vlastní pivo a to za doprovodu zkušeného domovarníka. Na kurz, který pořádáme ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT, je potřeba se včas předem přihlásit.

Program

  • 11:00, 13:00, 15:00  komentované ukázky práce řezníka (dvůr)
  • 9:00-17:00  kurz Domácí vaření piva (gastrostudio)
  • 11:30 a 13:30  vystoupení Řeznické kapely (dvůr)
  • po celý den workshopy v přízemí budovy vyřezávání ze dřeva a výroba masopustních masek
  • po celý den prodej zabijačkových specialit a dalších delikates na muzejním dvoře
  • Řezník a přeštík  zabijačkové zajímavosti (doprovodný program 3. patro)
  • zpřístupnění všech expozic a výstav

Vstupné

Dospělí 150 Kč, senioři a studenti 50 Kč, děti do 140 cm a senioři nad 70 let mají vstup zdarma.

Vstupné platí po dobu konání akce i do všech expozic Národního zemědělského muzea.

 

V rámci akce jsou všichni návštěvníci povinni dodržovat platná protiepidemická opatření a pokyny organizátorů.

Zdroj: Národní zemědělské muzeum

Nejnovější články

„Kojení vs. marketing: Co odhalila česká analýza NetCode?“

Propagace umělých náhrad mateřského mléka často neodpovídá mezinárodnímu kodexu…

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?