Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Měním životy, a tím pádem i příběhy lidí

Publikováno: 18.08.2015     Autor: ZdraváPotravina.cz

Říká v rozhovoru Kristýna Báčová - majitelka pobočky Světa zdraví a zároveň nutriční specialistka



Co je Svět zdraví?

Svět zdraví je síť poraden, které napomáhají lidem měnit jejich životní styl, a díky tomu často i jejich život. Lidé, kteří k nám přicházejí, si většinou přejí trvale zhubnout. Jsou ovlivněni množstvím diet, které za svůj život drželi a nebo o nich alespoň četli. Zhubnout se jim však nepodařilo. Svět zdraví jim umožní nejen konečně dosáhnout jejich optimální váhy, ale zároveň si ji i udržet.  Klient, který začne chodit do našeho programu, absolvuje pravidelné vážení a měření, díky kterému zjistí přesně, jak na tom je. To znamená, kolik má jeho tělo svalů, tuků, vody, viscerálního tuku a jak se tyto poměry v průběhu programu mění. Pravidelné konzultace se specialistou mu pomohou orientovat se v tom, jaké chyby ve stravování dělá. Další fází je získání jídelníčku na míru, který zohledňuje pro něj vhodné a nevhodné potraviny. Tím, že jsme každý „originálem“, zasloužíme si jedinečný jídelníček, který jinému nemusí vyhovovat. Líbí se mi, že naše práce je postavena především na odbornosti a profesionalitě. Umožňuje mi nahlédnout do klienta zevnitř, a to díky řadě vyšetření, která poskytujeme. Ne jen povrchově radit.

 

Jak jste se ke Světu zdraví dostala a co ve Světě zdraví děláte?

Má bývalá spolužačka z oboru nutriční terapeut mi vyprávěla o tom, jak je spokojená v práci. Zeptala jsem se jí tedy na poradnu, ve které pracuje. Byl jím Svět zdraví. Měla jsem už zkušenosti v oboru, takže jsem se začala zajímat o otevření nové pobočky. Nyní jsem majitelkou jedné poradny Světa zdraví v Dejvicích a zároveň nutriční specialistkou.

 

Proč jste si vybrala jako nutriční specialistka právě Svět zdraví?

Líbí se mi unikátnost naší metody Komplexní nutriční typologie, díky které určím metabolický typ daného klienta a navrhnu mu i vhodný typ stravování. Vím tedy, jaké potraviny jsou pro něj spalovače a jaké ho naopak zatíží. Jídelníček sestavuji pomocí celkového vyšetření, tím je biochemický rozbor krve, ph organismu nebo vyšetření kapky krve pomocí mikroskopu. Výsledky konzultuji přímo s naší Vědecko-lékařskou radou, takže má klient jistotu, že dostane jídelníček sestaven přímo pro něj. Ráda dělám věci pořádně a Svět zdraví mi to umožňuje.

 

S jakými problémy klienti nejvíc navštěvují Vaši pobočku?

Většina mých klientů chce snižovat váhu. V tom jsme myslím velmi dobří, ale dochází k nám i lidé s různými intolerancemi a nemocemi nebo omezeními souvisejícími se zažívacím traktem. Pomáháme upravovat jídelníček například těhotným a kojícím ženám nebo vegetariánům. Mezi naše nejnovější služby patří programy určené stravování sportovců a také se zabýváme dětskou výživou. 

 

Jak vnímáte trend dnešní doby být „mladý, krásný, štíhlý“?

Je to velmi populární. Dnešní doba je uspěchaná. Máme hodně technologií, díky kterým mladí lidé vidí všechny nové trendy a krásné celebrity. Ti udávají tempo. A to je být štíhlý a zdravý. Kdo by takový nechtěl být? Bohužel ne pro všechny je to dosažitelné s vlastní pomocí. Doba je rychlá, a tak není na vše čas.

 

Myslíte si, že lidé opravdu chtějí trvalé řešení, nebo chtějí jen rychle „zhubnout do plavek“?

Z mého pohledu dnes lidé hledají převážně trvalé řešení, a ne jen rychlou dietu. Zdravá strava přichází do povědomí dnešní populace čím dál tím více. Lidé se také více zajímají o kvalitu potravin, které konzumují, a jsou za ni připraveni si i připlatit.

 

Do jaké míry je schopen si klient udržet váhu sám a nakolik potřebuje Vaši pomoc?

Myslím si, že po absolvování programu, neboli zhubnutí či změny ve Světě zdraví ví většina lidí, jak si váhu udržet. Je dobré, když se mi klienti přijdou ukázat po nějaké době, aby nad sebou měli malý vykřičník, že ještě jednou budou váženi. Pak je výsledek stoprocentní J

 

Co Vás na Vaši práci nejvíc baví?

To, že měním životy, a tím pádem i příběhy lidí.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?