Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Na alergii pozitivním myšlením

Publikováno: 08.01.2011     Autor: Neznámý


Dobrý den, na vaše stránky jsem narazila náhodou při vaření kdy jsem si chtěla zkontrolovat puding od Dr.Oetkera zda-li ho můžu sníst. Zaujali mě příběhy, které zde jsou uvedeny a řekla jsem si, že bych se taky mohla podělit.

Začalo to samozřejmě tak, že jsem nevěděla co se se mnou děje. Byla jsem v pubertě a popravdě jsem jedla, pila i kouřila což teď vím že byla blbost, ale každý z nás si něco v životě zažil. Z ničeho nic se u mě projevily příznaky atopického ekzému, ale myslela jsem, že to prostě nějak přejde. Pak se to zhoršovalo. Cítila jsem tlak na plicích a v tu chvíli jsem si myslela, že to mám z toho, že jsem kouřila. Pro jistotu jsem si ale zašla na kožní, která mě poslala na alergologii. Najednou jako by se mi rozsvítilo v hlavě a začala jsem si víc sebe samu vážit. Na alergologii mi dělaly testy, ale ty vyšly negativně a tak mi poradila ať vysadím kyselé, tropické plody, koření a konzervanty celkově a hned se to rázem zjistilo. Mám alergii na potraviny. Bohužel neexistuje konkrétní test, který by vám řekl, že to nemůžete jíst a tak jsem žila stylem pokus-omyl. Bylo to náročné, ale věděla jsem, že nemám na výběr. Přestala jsem kouřit a pít alkohol nebo i obyčejné džusy a pila jsem jen vodu a mléko. Co se týče obědů tak ze začátku jsem je jedla s rodinou, ale pak mi museli vařit zvlášť, protože moje bezéčkové jídla jim moc nechutnaly. No a tak jsem si musela i začít vařit sama. Alergii mám už 3 roky a musím se tedy vyhýbat tropickým plodům, kyselému, oříškům, koření a konzervantům. Nejhorší ze všeho je to, že vím jak to chutná to co nemůžu a proto mě často chybí ta chuť a mám z toho špatnou náladu. Hlavně mám strach z jídla, zkusit něco nového. Každopádně nejvíc ze všeho mi asi chybí kyselé okurky a taky to koupit si vše na co mám chuť. Moje alergoložka mi říkala, že už se té alergie nezbavím, ale já pevně věřím, že když jsem si ujasnila priority v životě tak se na mě zase jednou usměje štěstí.

Pro ty co také mají alergii na potraviny a trpí dušností a atopickým ekzémem jen přeji pevné nervy a optimistický přístup..mohli jsme chytnout i horší alergii.

Martina K.



Diskuse k článku

Frodik | 8.01.2011 - 19:06

Moc zajímavý příspěvek Martino. Při jeho čtení mě tak napadlo, jak píšete, že máte alergii na kyselé okurky, jestli to nebude také souviset s tím, že drtivá většina okurek obsahuje umělá sladidla. Hlavně Sacharin a myslím, že jsem někde viděl i Aspartam. Zkuste se podívat po okurkách bez sladidel, jen s cukrem, jsou samozřejmě o něco dražší, ale vyplatí se. Jedinou mě známou značkou bez umělých sladidel je Znojmia od Hamé. Ale pozor, Hamé dělá i levnější variantu se sladidly. Musí to být opravdu Znojmia.

anonymní uživatel | 8.01.2011 - 21:35

Taky mám alergii na všechny možné cizorodé látky. Asi před měsícem jsem dostal lék Cezera, zatím to dost pomáhá, pokud tedy časem nedostanu alergii i na něj.

Jirka | 9.01.2011 - 12:31

Se syrovými ořechy a kokosem mám taky problém, běžné koření mi potíže nedělá, škodlivé jsou směsi ve kterých bývá glutaman sodný.

anonymní uživatel | 9.01.2011 - 13:42

Pane Frodiku díky za radu, ale ta alergije je i rozšiřenější na kysele, koření a viz výše...nemůžu ani ocet či holý citron a vitamín C do těla třeba získávám tak, že sním jablko a sice se po něm osypu ale hold nějak ty vitamíny do těla musím dát. Také co se týče léků je to složité protože mají kyseliny a konzervanty takže i při hloupé rýmě si prakticky nemůžu nic vzít. Tím odpovídám i panu Jirkovi. Bohužel léky obsahují látky, které mé tělo nebere. Jak jsem před dvěma lety měla zánět středního ucha a nějakých nervů tak jsem musela být v nemocnici pod dozorem a byla jsem i na kapačkách s tím že jsem byla osypaná a bohužel v nemocnici i ta specialní strava nebyla podle mých představ. Sice mají jídelníčky pro lidi s cukrovkou, ale mě většinu jídla nosila babička z domu. Každopádně budu se na ten lék informovat. Doufám pane Jirko,že to budete dobře snášet ten lék i nadále.;-)

Jirka | 10.01.2011 - 07:50

Na snížení kyselosti žaludku a poškozený jícen používám lék Gasec, dřív jsem používal Helicid, ale na ten jsem dostal alergii. K těm jabkům, zkuste sehnat nějaké nestříkané, alergická reakce na jabka nebývá tak častá jako na postřiky. Omlouvám se, že svoje zkušenoti zkouším napasovat na Vaši nemoc, ale některé příznaky jsou podobné.

anonymní uživatel | 10.01.2011 - 08:42

Já to chápu a vážím si toho ale prostě mě skoro žádný lék nesedl,každopádně jak si tady v Brně najdu alergologa tak se budu informovat;-)

anonymní uživatel | 12.01.2011 - 12:57

Dobrý den Martino, co se týká dostatčného příjmu minerálů a vitamínu, doporučuji naklíčené semena čočku , vojtěšku, řeřicu a pod. Na internetu najdete více informací. Moje dcera procházela něčím podobným. Navíc musí držet bezlepkovou dietu. Naklíčená semínka spolehlivě pokryjí potřbu vitamínu C a to po celý rok. Opravdu tak jednoduché to je.

anonymní uživatel | 16.01.2011 - 13:09

Martino, skúste zelí - velmi bohatý zdroj vitaminov.

anonymní uživatel | 17.01.2011 - 16:50

Zdravím -napadlo mě- což takhle zkusit přírodní minerály a vitamíny ..já používám sladkovodní řasu CHLORELLU a taky Spirulinu Barley-kombinace sladkovodní řasy Spirulina a extraktu z mladého ječmene . Nejen ,že to detoxikuje tělo ,ale dodává to tělu minerály ,vitamíny, živé enzymy a jiné -tělu prospěšné látky . Já to používám již dva roky( s povinnýma přestávkama) a jsem spokojená .Používám přípravky od www.energy.cz -jsou tam samé přírodní přípravky ,které se vám možná budou hodit . Jsou to věci sice dražší ,ale při zaregistrování za člena,to vyjde levněji a ještě dostáváte časopis ,kde se člověk dozví plno věcí o zdraví . Mějte se hezky ...Marta

anonymní uživatel | 17.01.2011 - 17:36

Ještě dodám k předchozímu příspěvku- Ekzémy ukazují na nějaký vnitřní zápas-(vnitřní boj s lidmy i se světem)-na celkovou rozpolcenost. Taky nesoulad mezi tím ,po čem toužíme a co skutečně prožíváme. Ekzém propukne u člověka s horší funkcí jater(unaveného životem) žlučníkem (nespokojeného a nešťastného z toho,co se kolem děje ) a slinivky břišní.Bývají i problémy s ledvinami a krví.Proto je vhodná(nutná !!) detoxikace těla(viz přípravky v příspěvku výše...)Též je vhodná dieta -nejedení masa ,omezení mléčných výrobků a pití mléka-(to zahleňuje ) Dobré je pití čerstvých šťáv - mrkev ,červená řepa , celer , brokolice,zelné listy... taky pití čaje z pampeliškového kořene , ostropestřce mariánského ,kopřivy na čištění krve . Bylinek by bylo více ,ale nechci se tady rozepisovat -to si dnes každý najde na internetu sám (čištění ledvin ,jater,krve...) A též to chce psychicky se dát do pořádku a určit si priority v životě ,ale to už víte. Přeji všem hezký den . Marta

anonymní uživatel | 1.02.2011 - 09:42

Zdravím, již od dětství jsem bojovala se zažívacími potížemi a nepříjemnými kožními projevy (ekzem, zánětlivé stavy). Tušila jsem příčinu v potravinách, ale nebyla jsem sama schopná přesně identifikovat ty, které mi škodí. Tady v Čechách vycházeli alergologické testy na potraviny negativně (to zůstává záhadou proč?). Pak jsem se dozvěděla o Speciální klinice v německém Neukirchenu (asi 20 km za hranicemi - Folmavou) a sjednala jsem si tam do měsíce termín. Pro stanovení příčin mých potíží mě testovali asi na 40 druhů potravin, kovy a jiné, provedly nejrůznější cílené rozbory krve. To vše cca za 1 hodinu. Do měsíce mi lékař poslal mailem podrobné výsledky alergických reakcí na potraviny a jiné s doporučeními co vyřadit ze svého jídelníčku, kde se tyto nežádoucí potravinové složky vyskytují. Od té doby se pevně držím těchto doporučení. Mé veškeré potíže (zažívací a kožní problémy, astma, nadměrná únava) rázem vymizeli a můj život se mi výrazně zkvalitnil. Vynaložená investice (náklady na léčbu jsem musela hradit ze svého)se mi vyplatila. Lékař připustil i možnost, že můj organismus po detoxikaci a absenci vyloučených potravin se zregeneruje a já budu moci opět vše jíst. To se však nestalo. Udělala jsem po roce pokus, zkusila jsem začlenit alergizující potraviny do mého jídelníčku a mé tělo mi to pěkně spočítalo. Zříci se poměrně dosti potravin není zcela jednoduché, ale jednoznačně to za příjemný pocit ze života stojí. Zdenka

alca.koblizkova@ | 18.02.2011 - 10:11

Marto zcela souhlasím s druhým příspěvkem....vše špatné nějak souvisí s naší duší....proč jíme špatné věci ? Máme nějaké trápení....a tak jako náhražku si dáme něco sladkého a je nám líp...chce to vyřešit příčinu , najít ji v sobě,jít do prvopočátků,ptát se proč se to děje...držím pěsti....a doporučuji knihu Co s doktorem od Vogeltanze....

anonymní uživatel | 20.02.2011 - 19:28

Ja bych zkusila vynechat mleko!

anonymní uživatel | 24.02.2011 - 18:03

Ahoj Martino, možná je problém jinde, vzhledem k tomu, že jsou už známy i jiné příčiny nemocí viz Hulda Clark - Revouce v léčení všech nemocí, a tam je i o různých alergiích. Já alergii nemám, ale vyzkoušela jsem na sobě na bolest kyčle a zad, nedostatek energie atd., jsem nový člověk, a plně věřím i tomu ostatnímu.

anonymní uživatel | 8.03.2011 - 12:58

Ahoj. Trpím alergií na potraviny 20 let - od svých 14. Takže mám dlouholeté zkušenosti. Musím napsat, že alergie se mění a dnes jím to co jsem před dvaceti lety nesměla... Např. jsem měla silnou alergii na mák. Po snězení švestkových knedlíků s mákem mě odvezli po deseti minutách na pohotovost s otoky dýchacích cest, obličeje a celého těla. Začala jsem navštěvovat MUDr Mayera. Je to vynikající lékař. Udělal mi testy na jednotlivá jídla. Zde jeho adresa, třeba vám poradí: http://www.firmy.cz/detail/394774-mudr-karel-mayer-brno-ponava.html Zdraví Katka

anonymní uživatel | 20.03.2011 - 00:32

Někdo už to tady psal, při alergiích může pomoct dlouhodobé vynechání mléčných výrobků. Přeju silnou vůli všem alergikům.

anonymní uživatel | 4.04.2011 - 17:02

Martino slyselas o Ajurvede ? Tvoje alergie neexistuje, proste neni. Je to jen nerovnovaha v organismu. Take nemohu jist, co bych chtel, a kdyz to porusim, je mi dost spatne. A nejist konzevanty, ecka a podobne jak pises je PRIROZENE, tak proc ne ? Drzim Ti palce, neni to snadne ...

anonymní uživatel | 13.07.2011 - 14:13

Ahoj. Psychicka nerovnovaha a souvislost se spatnym stavem duse muze byt pricinou ekzemu, ale proc se to tedy objevilo u obou mych deti po vysazeni materskeho mleka a zavadeni prikrmu a sunaru. Myslim, ze je to spis jeden z faktoru, ale hlavni riciny bych hledala ve strave, roztocich, apod.Dobra knizka - Fuchs - alergie ciha v jidle i v piti.A to mleko bych Martino urcite zkusila vysadit,ve vetsine knih, ktere jsem o AE preetla, se shoduji v tom, ze mleko ajko takove, pijeme ve velkem mnozstvi az v nekolika poslednich desetiletich az staletich a je to pro cloveka neprirozene. U AE kazda rada dobra, ale zadna vetsinou nepomuze, nam pomahaji dve veci prvni more - coz je parada - druha kortikoidy, je to blby, ale zaplat panbuh za ne. Misa

anonymní uživatel | 19.07.2011 - 13:43

Ahoj Martino, moje dcerka 10 leta ma taky potravinovou alergii takzvanou skrizenou latexovou alergii, kde je taky mák vsechny ořechy banan broskve rajcata... (seznam alergenu by zabral asi ctvrtku stranky) celer, ten je nejhorsi je vsude ve vsech dochucovadlech dokonce i v kecupu a alergizujici slozka se neodstrani ani povarenim jak mi rikal alergolog. Hlavne pozor na jahody ty obsahuji histamin a alergik by je nemel ani varene treba v presnidavkach. Je tady hodne nazoru na mleko, neni mleko jako mleko. Urcite bych do jidelnicku zaradila kefir, acidofilne mleko staci jedna sklenice rano nebo na veceri anebo zaradit probiotika, treba probiofix. Nejdulezitejsi krome pozitivniho mysleni je nase strevni mikroflora 70% imunity. Drzim moc palce vim ze zivot s potravinovou alergii je hrozne tezky ale pokud ji clovek nepostavi jako neco hrozneho v zivote, proc ja s ni musim zit ale "pohraje" si s jidlem bez ecek a konzervantu a treba nasadi i jidla s bezlepkoveho jidelnicku treba pohankovou mouku na zahusteni, nebo kukuricne testoviny najde uplne jine chute ktere ho urcite prekvapi :-)Rita

anonymní uživatel | 21.07.2011 - 15:31

muj kamarad porad jedl a pil levne hruska/albert koly a parky kde je plno ecek a potom mel s toho zanet slepeho streva takze pozor nejist ani nepid jidla s eckama.piti s acelsufamem k,aspartamem,cyklamatem,benzoatem.Tahle kombinace nici zdravi a nekdy i vrazdi.vzdy se divejte co kupujete-nekupujte zadne pepsi light,MAX ani takove odvary s coly pijte jen normalni PEPSI,COCA-COLU

anonymní uživatel | 26.08.2011 - 14:47

Doporučujem Ti zoznámiť sa zo zelenými potravinami GW /chlorella pyrenoidosa a zelený jačmeň/.

anonymní uživatel | 21.09.2011 - 18:15

netrpím žádnou potravinovou alergií. ale bylo tomu tak. po té co, jsem skončila s odrovnaným žaludkem plným prášků a různých medikamentů.. nemohla jsem jíst skoro nic. měla jsem to štěstí a dostala jsem se k léčbě na přístroji bicom 2000 u doktorky milady Kosnarové v Rožnově pod Radhoštěm. Tento přístroj dokáže přesně identifikovat veškeré potraviny, na které vaše tělo reaguje alergicky či jinak nepřiměřeně. díky tomu jsem mohla upravit svůj jídelníček. rok jsem jedla dle doporučené diety, byla dále léčena už jen na bicomu.. a dala jsem se zase do pořádku! už můžu jíst papriky i těstoviny.. a tak jen ve zkratce doporučuji tuto léčbu. můžete se konrétně podívat sem http://doktorkakosnarova.wz.cz/ to je doktorka, která je osvědčená. jinak s bicom pracuje spoustu lidí.. ale ne každý ho umí využívat anebo používá v plném rozsahu.

anonymní uživatel | 30.09.2011 - 09:04

Dobrý den, už jste někdo zkoušeli koloidní zlato ? Znám např. paní, která si tím vyléčila celiakii. Je to dražší, ale stojí to určitě za to. Mnoho úspěchů.

anonymní uživatel | 30.09.2011 - 09:11

A co půst ? Je to dokonalé pročištění těla od "marastu".

anonymní uživatel | 14.12.2011 - 15:42

Pust je celkem jasna cesta k tomu, ze se alergie zbavite, presne jak naznacuje Petra. Je to zadarmo, stoji to jen snahu a usili, cele je to na Vas, pokud budete chtit, urcite si relevantni informace sama snadno naleznete, Zdenek

anonymní uživatel | 1.04.2012 - 11:59

Mám přesně ten samý problém. Vše co jste vyjmenovala také nemohu a jídelníček jsem si musela taktéž upravit. Naštěstí se mi podařilo zjistit o co přesně se jedná. Je to pseudoalergie. Jistě vám velmi pomůže tento web: www.pseudoalergie.cz, protože se na něm dá najít i seznam potravin tyto reakce způsobující. Pseudoalergie se u mě taktéž projevila v pubertě, ačkoli já v ní stále jsem. Rozhodně, ale přeju hodně štěstí, protože pro každé pseudoalergika existuje možnost se těchto příznaků zbavit!

vercounek | 1.04.2012 - 18:02

nejlepší je vynechat mléčné výrobky, všechno co je z kravského mléka. A změnit přístup k životu a myšlení. Mě se to vyplatilo

anonymní uživatel | 3.06.2012 - 22:54

Ja mám taky špatné zkušenosti s chémii v potravinách. Mně celkové selhaly játra, viz článek http://popelka.blog.pravda.sk/2012/03/29/farmaceuticky-priemysel-rakovina-a-nemocnica-kosice-saca-a-s/ Na tomto blogu je i 3. a 4. část, kde popisuji, jak jsem se z toho dostala. Žiju od té doby 13,5 let a mám se fajn a bez léků. Můžete se inspirovat a přečíst si to.

jannnisss@ | 13.07.2012 - 10:09

Teda to je strašný,nedokážu si představit takový omezení v jídle:-) Je to děs,co do jídla přidávaj :-( Já alergii na potraviny nemám,ale teda musím říct,že unavená jsem pořád hrozně a to se snažim jídlo dost hlídat.

anonymní uživatel | 12.01.2013 - 23:46

Proti zdravotním komplikacím uváděným na těchto stránkách bude můj problém znít dost banálně, ale trvá už 6 let pravidelně každých 14 dnů, tak mě napadlo jestli se nenajde nějaká podobná zkušenost nebo alespoň rada. Neustále se mi dělají afty, nejčastěji po stranách jazyku, v posledních dvou letech se oblast posunuje na špičku jazyku a jeho spodní část. Společně s jejich výskytem otéká celý jazyk a znemožňuje běžnou komunikaci, konzumaci jídla a dokonce i příjem tekutin. Prostě bolí s ním pohnout. Dalo by se to vydržet, kdyby ten stav netrval 3,5 týdne v každém měsíci. Podle rad lékařů jsem zkoušela všechny možné doplňky stravy, hromady ovoce a zeleniny, antibiotika....atd. Myslíte, že by mohla být příčina schována v některé potravinové přísadě?

anonymní uživatel | 20.09.2013 - 15:15

1

Přidat komentář

Nejnovější články

Kontaminace čerstvého mléka!

Riziko z potravin Mikrobiální kontaminace čerstvého mléka baleného do PET lahví…

Pozitivní zprávy

Chceme lidi naučit nakupovat vždy ty nejkvalitnější potraviny...hlavní moto…

Jak podpořit dětskou soustředěnost?

Se začátkem nového školního roku si děti zase museli zvyknout na pravidelný…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?