Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Na alergii pozitivním myšlením

Publikováno: 08.01.2011     Autor: Neznámý


Dobrý den, na vaše stránky jsem narazila náhodou při vaření kdy jsem si chtěla zkontrolovat puding od Dr.Oetkera zda-li ho můžu sníst. Zaujali mě příběhy, které zde jsou uvedeny a řekla jsem si, že bych se taky mohla podělit.

Začalo to samozřejmě tak, že jsem nevěděla co se se mnou děje. Byla jsem v pubertě a popravdě jsem jedla, pila i kouřila což teď vím že byla blbost, ale každý z nás si něco v životě zažil. Z ničeho nic se u mě projevily příznaky atopického ekzému, ale myslela jsem, že to prostě nějak přejde. Pak se to zhoršovalo. Cítila jsem tlak na plicích a v tu chvíli jsem si myslela, že to mám z toho, že jsem kouřila. Pro jistotu jsem si ale zašla na kožní, která mě poslala na alergologii. Najednou jako by se mi rozsvítilo v hlavě a začala jsem si víc sebe samu vážit. Na alergologii mi dělaly testy, ale ty vyšly negativně a tak mi poradila ať vysadím kyselé, tropické plody, koření a konzervanty celkově a hned se to rázem zjistilo. Mám alergii na potraviny. Bohužel neexistuje konkrétní test, který by vám řekl, že to nemůžete jíst a tak jsem žila stylem pokus-omyl. Bylo to náročné, ale věděla jsem, že nemám na výběr. Přestala jsem kouřit a pít alkohol nebo i obyčejné džusy a pila jsem jen vodu a mléko. Co se týče obědů tak ze začátku jsem je jedla s rodinou, ale pak mi museli vařit zvlášť, protože moje bezéčkové jídla jim moc nechutnaly. No a tak jsem si musela i začít vařit sama. Alergii mám už 3 roky a musím se tedy vyhýbat tropickým plodům, kyselému, oříškům, koření a konzervantům. Nejhorší ze všeho je to, že vím jak to chutná to co nemůžu a proto mě často chybí ta chuť a mám z toho špatnou náladu. Hlavně mám strach z jídla, zkusit něco nového. Každopádně nejvíc ze všeho mi asi chybí kyselé okurky a taky to koupit si vše na co mám chuť. Moje alergoložka mi říkala, že už se té alergie nezbavím, ale já pevně věřím, že když jsem si ujasnila priority v životě tak se na mě zase jednou usměje štěstí.

Pro ty co také mají alergii na potraviny a trpí dušností a atopickým ekzémem jen přeji pevné nervy a optimistický přístup..mohli jsme chytnout i horší alergii.

Martina K.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?