Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nově upravené webovky "Víš co jíš"

Publikováno: 06.01.2017     Autor: Zdravá potravina

Stránky poskytují seriózní a ověřené informace o potravinách, výživových a hygienických doporučeních a možných rizicích z konzumace potravin.


Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství  již několik let provozuje projekt „Víš co jíš“ neplést s mezinárodní platformou „Vím co jím“  jejíž logo lze potkat i na vybraných potravinách.

Projekt „Víš co jíš“ je zaměřený na několik oblastí. Obecně výživu a zdraví člověka, na hygienu potravin (jak je uchovávat), onemocnění spojená s výživou a na to, jak potraviny nakupovat.

Mají i spoustu edukačních materiálů, které jsou ke stažení na jejich webových stránkách anebo mají i program pro školy, kde je snahou vzdělávat žáky právě ve výše uvedených oblastech.

Pro lepší přehlednost byly stránky upraveny a už fungují v novém designu.

V současné době je na webových stránkách vloženo již přes 260 článků, které jsou dále rozšířeny o informace ve slovníku hesel „Bezpečnost potravin A-Z.

Kategorie - Zdravé stravování a výživa
Jak se zdravě stravovat? Jaký význam mají živiny pro naše zdraví? Proč je důležitá nejenom zdravá strava, ale i pohybová aktivita a udržování správné tělesné hmotnosti? Jaká jsou aktuální výživová doporučení pro jednotlivé skupiny populace a jaké jsou největší mýty o potravinách?

Kategorie - Onemocnění související s výživou 
Jaké nemoci může způsobit nesprávná výživa?  K čemu vede nadměrná konzumace příliš energeticky bohatých potravin a jaké důsledky může mít touha po štíhlé linii? Jaké jsou nejčastější nežádoucí reakce na potraviny a jak předcházet zdravotním potížím, nákazám a otravám z potravin?

Kategorie - Zacházení s potravinami 
Jaké zásady je třeba dodržovat při manipulaci s potravinami, abychom neohrozili své zdraví. Jak správně potraviny uchovávat a jak je tepelně upravovat? Jakým způsobem připravit pokrm co nejzdravěji? A na co nesmíme zapomenout při cestování?

 

Kategorie - Jak nakupovat 
Doporučení, jak se orientovat v široké nabídce potravin a jak poznat na trhu české kvalitní, tradiční či speciální potraviny. Co musí být uvedeno na etiketách potravinářských výrobků? Jakým způsobem je zajišťována bezpečnost potravin v ČR?

více na www.viscojis.cz

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?