Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

O tom, jak je důležité správné uchování potravin

Publikováno: 28.01.2019     Autor: FÉR potravina

Kvalita a férovost potravin je velice důležitá. Podstatné ale také je správné uchování potravin, aby nám vydržely, co nejdéle čerstvé, chutné a bez plísní.


Jednou z nejčastěji kupovaných potravin v Česku je jednoznačně pečivo. Spousta Čechů začíná den s krajícem chleba či rohlíkem potřeným máslem či pomazánkou, anebo s ním naopak den končí. A určitě jste i vy nejednou řešili problém se zplesnivěním či zgumovněním pečiva. Napadlo vás však někdy, že v tom hlavní roli hraje způsob skladování?

Vůbec nejhorší je skladovat pečivo v igelitovém sáčku, protože jen po dni skladování má tendenci gumovět. Zapařováním v sáčku začne pečivo také poměrně rychle plesnivět a igelit mu dodává ne zrovna pěknou vůni. Pozor, pokud se vám na pečivu objevila plíseň, celý bochník či sáček s rohlíky vyhoďte! Určitě není dobrý nápad plíseň odříznout a potravinu zkonzumovat.

Naopak ideální možností je uchování pečiva v pytlíku z bavlny, který si můžete vyrobit či zakoupit. V něm vydrží chléb či rohlíky až týden, a to bez jakékoli plísně či zápachu. Samozřejmě pečivo lehce ztvrdne, ale pořád je poměrně poživatelné.

Naše babičky dříve balily pečivo do utěrky. Můžete to zkusit, ale není to zrovna nejideálnější řešení, protože během dne až dvou pečivo ztvrdne a je vhodné spíše na strouhanku.

Dalším řešením je uložení pečiva do dřevěného chlebníku, kde bude chráněno před vlhkem i vzduchem.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?