Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Potravinářská komora a potravinové banky...

Publikováno: 30.03.2022     Autor: FÉR potravina

Potravinářská komora ČR připravuje dlouhodobou spolupráci s potravinovými bankami. Bohužel se ukazuje, že to bude velmi nutné. ☹


Řada potravinářských podniků již od začátku válečného konfliktu na Ukrajině pomáhá jejím občanům. zapojila se i zastřešující organizace "potravinářů" Potravinářská komora ČR (PK ČR).  PK ČR byla založena v roce 1995 jako federace výrobců potravin, nápojů a zpracovatelů zemědělské produkce. PK ČR plní funkci zájmového neziskového sdružení pro všechny potravinářské obory a obory zpracování zemědělských produktů.

V této souvislosti chystá Potravinářská komora další pomoc společně s potravinovými bankami, které v současné době čelí vážnému nedostatku potravin pro lidi v nouzi. „Jsme připraveni ve spolupráci se všemi našimi členy poskytnout uprchlíkům z Ukrajiny finanční i materiální pomoc,“ uvedla prezidentka Potravinářské komory České republiky Dana Večeřová.

Neznamená to ale, že by měl být nedostatek potravin pro běžné občany ČR. Zvládneme zabezpečit sebe, ale i pomoci uprchlíkům i lidem, kteří zůstali na Ukrajině.

„V tuto chvíli bych ráda uklidnila všechny spoluobčany, že zásobování obyvatel v České republice probíhá bez větších problémů a všeho je dostatek,“ upřesnila prezidentka Potravinářské komory ČR. „Současně se ale také snažíme společně s vládou nalézt řešení extrémně zvýšených nákladů na energie, kterým čelí nejen potravinářské firmy, i otázky zaměstnávání zahraničních pracovníků v konkrétních zemědělských a potravinářských provozech, dodala Večeřová.

Tisková zpráva zde.

Zdroj: PK ČR

 

 

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?