Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Představení loga Zdravá potravina médiím

Publikováno: 29.03.2012     Autor: Neznámý

Tisková zpráva k tiskové konferenci, kde bylo médiím oficiálně představeno logo Zdravá potravina


Praha, 27. března 2012 - Občanské sdružení Zdravá potravina představilo logo "Zdravá potravina.cz" v podobě zeleného jablka. Toto logo je určeno pro potraviny splňující komplexní kritéria na její složení, nutriční složení, obsah tzv. Éček, aromat, její původ a obal. Je to jediné logo, které se dívá na potravinu z více pohledů a hodnotí ji jako celek dle zásad zdravého životního stylu.

Na společné tiskové konferenci Občanského sdružení Zdravá potravina a Aliance výživových poradců, byly představeny obě organizace, jejich blízká spolupráce a jejich samostatné aktivity. Hlavním bodem pak bylo uvedení loga "Zdravá potravina.cz". Logo má podobu zeleného jablka a je snadno na obalu potraviny rozpoznatelné. Díky svému jednoduchému sdělení je snadno pochopitelné i pro spotřebitele, kteří logo ještě neznají. Logo "Zdravá potravina.cz" je určeno jako ocenění pro kvalitní výrobce potravin, ale především pak pro samotné spotřebitele jako snadné vodítko jak poznat potraviny splňující dané podmínky.

Hodnotících kritérií je 8 a byly sestaveny členy a odborníky z Občanského sdružení Zdravá potravina a Aliance výživových poradců. Zkoumá se, zda potravina neobsahuje umělá barviva, sladidla, konzervanty a další Éčka, umělá aromata, původ potraviny, její nutriční hodnoty a obal potraviny. Logo "Zdravá potravina.cz" je tak jediné z řady spotřebitelských ocenění, které zkoumá potravinu, z pohledu zdravého životního stylu, jako celek.

"Seznam potravin s logem 'Zdravá potravina.cz' a kompletní znění hodnotících kritérií je dostupné na webu www.zdravapotravina.cz . Celý proces hodnocení je díky tomu zcela transparentní. Nyní máme označeno logem přes 50 potravin, ale probíhá intenzivní hodnocení a do konce dubna bude již naším logem označeno několik set potravin.", uvedl předseda Občanského sdružení Zdravá Potravina Rudolf Náprstek.


Kompletní fotogalerii si můžete prohlédnout na naší Google plus stránce.

Další informace:
Rudolf Náprstek, předseda OS Zdravá potravina
Mobil: 608 22 84 14
Email: info@zdravapotravina.cz
http://www.zdravapotravina.cz

Poznámka pro editory:
Občanské sdružení Zdravá potravina bylo založeno za účelem propagace a informování o zdravé výživě a zdravém životním stylu. Nepropagujeme žádnou konkrétní "dietu" nebo "zaručený způsob na zhubnutí", ale poskytujeme co nejvíce aktuální, přesné a ověřitelné informace, které jsou již na zvážení každého návštěvníka, jak je využije ke zlepšení svého zdraví a života.

OS Zdravá potravina provozuje v současnosti řadu tématicky specializovaných webových stránek určených pro všechny zájemce o zdravý životní styl. Na webu emulgatory.cz je nejkompletnější seznam tzv. Éček. Na stránce každého Éčka je pak mimo detailních informací také seznam potravin, které toto Éčko obsahují. A to díky propojení s největší databází potravin v ČR na chemievjidle.cz, kde jsou kompletní výživové, spotřebitelské a další informace o potravině. Mezi další webové stránky pak patří seznam zdravých receptů zdraverecepty.cz a seznam prodejen se zdravou výživou zdraveprodejny.cz. Do všech provozovaných databází mohou přispívat i samotní uživatelé a to přidáním další potraviny, receptu nebo prodejny. Po ověření informací a schválení správcem se pak potravina či recept objeví veřejně na internetu. Zároveň také přidáním nové informace se uživatel zařazuje do pravidelné měsíční soutěže o balíčky zdravých potravin a produktů.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?