Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Přípravy 3. ročníku FOOD 21 je v plném proudu!!!

Publikováno: 15.02.2017     Autor: Zdravá potravina

Začátkem dubna proběhne již třetí ročník největší české konference - FOOD21 tentokrát zaměřené na správnou výživu dětí.


Stejně jako o minulých dvou ročnících je sdružení Zdravá potravina partnerem konference FOOD 21, která proběhne v sobotu 8.4.2017 opět v  Hotelu GrandiorPraha

Návštěvníci si opět budou moci poslechnout odborně-populární přednášky o současných trendech a nejnovějších poznatcích z oblasti dětské výživy. Kromě toho mají účastníci, již tradičně, možnost přímo na místě ochutnat řadu pokrmů a speciálních potravin. Moderátorem konference bude opět známý moderátor a popularizátor výživy Jan Tuna.

Pestrý program konference zahájí  MUDr. Dana Maňásková, která celou problematiku  dětské výživy započne v kontextu se správným vývojem a výživou plodu již v prenatálním období, tedy výživy maminky.  

„Řečnickou štafetu“ poté převezme  RNDr. Petr Fořt, mimo jiné autor známých knižních titulů „Aby dětem chutnalo“ a autor řady receptur dětské výživy. Ve své přednášce zaměří pozornost na alternativní výživové směry, zejména pak vegetariánství a veganství.

První blok přednášek uzavře známá autorka mnoha bestsellerů (mj. série knih „Doba jedová“) profesorka Anna Strunecká se svojí přednáškou na téma „Jak můžeme stravou pozitivně ovlivnit autismus u dětí“.

Po přestávce vystoupí Ing. Ivan Mach, který blíže rozebere asi nejvíc diskutovanou problematiku (nejen) v oblasti dětského stravování, tedy cukr, tuk a sůl

V návaznosti na to vystoupí PharmDr. Richard Pflegr, který výše zmiňované téma doplní o další prokazatelně nevhodné látky v souvislosti se správným fyzickým a duševním vývojem dětí.

Následovat bude oběd, po kterém se účastníkům již tradičně představí  Ing. Hana Střítecká, se svým tématem „Jak má vypadat správný nákupní koš v souvislosti s výživou dětí“ a mimo jiné představí i pomůcku pro orientaci v Éčkách aplikaci NutriAtlas a logo „čteme etikety za vás“.

V další přednášce Ing. Víta Schlesinger ase posluchači blíže obeznámí s tím, co vše obnáší provozování (vrcholového) sportu u dospívající mládeže a jak tyto zvýšené nároky organizmu kompenzovat tou správnou výživou a dalšími složkami životosprávy (regenerace, mentální příprava, atd.).

Na závěr odborného programu se představí Mgr. Monika Tělupilová se svým tématem „Pestrá strava a vzdělanost dětí v otázkách výživy“. Mgr. Tělupilová tak ve svém vstupu prozradí něco více o projektech „Pestrá strava“ a „Zdravá školní kantýna“, které představují nové trendy v oblastech školního stravování.

 Celý program doplní odborné přednášky partnerů konference, které blíže představí problematiku doplňků stravy v dětské výživy či využití moderních technologií v dětské lékařské péči.

Chybět nebude bohatý tematický catering v průběhu celé akce či dárky od partnerů konference, které si účastníci odnesou s sebou spolu s volným vstupem na veletrhy „For Kids“ a „For Family“.

promo kod: ZDRAVAPOTRAVINA vám zajistí slevu 300 Kč 

Více informací naleznete na www.food21.cz.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?