Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Proti podzimním virům přírodní cestou

Publikováno: 13.11.2009     Autor: Neznámý


Při bolesti v krku pomůže kloktání ananasové šťávy či kloktání čaje z šalvěje. Aby jste se vyhnuli bolestem v krku je dobré obohatit svou stravu o potraviny s velkým obsahem vitamínu C a D. Vymačkáním šťávy z citrónu, kterou nalijeme do mírně horkého čaje a přimícháme lžičku medu zajistíme přísun vitamínu C. Nejvíce vitamínu C je obsaženo v kysaném zelí proto jeho konzumace především v podzimních a v zimních období je vhodné k udržování zdravého imunitního systému. Vitamín D je hojně obsažen například v tučných rybách.

Dalším prostředkem proti bolestem v krku je hrníček horkého mléka do, kterého se přidá čajová lžička medu. Jako prevence proti chřipce a nachlazení může také pomoci bylinkový čaj s lžičkou u nás málo známého umeocta. Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi. Jedná se o přírodní produkt bez chemických přísad a barviv. Jestliže se Vám nechce běžet hned k lékaři nebo se chcete vyhnout komerčním pilulkám dejte přednost vyzkoušeným přírodním alternativám česneku nebo zázvoru.
Obzvlášť v chřipkovém období, které na organismus útočí ze všech stran, je dobré omezit tabák a alkohol. Omezují účinnost imunitního systému a tělo je pak více náchylné k onemocnění. Už i naše babičky věděly, že léčivé účinky mají i bylinkové čaje. Mezi nejzákladnější byliny v boji proti chřipce patří bezesporu květ černého bezu, plody rozdrcených šípků, lipový květ, meduňka, listy z kopřivy nebo nastrouhaný zázvor.

Z listů, květů či plodů si doma lehce připravíme léčivé čaje. Do jednoho šálku nasypeme jednu lžičku sušených bylin, zalijeme vroucí vodou, přikryjeme pokličkou a necháme odstát alespoň 5 minut.

Máte vlastní vyzkoušené recepty jak zatočit s podzimní chřipkou a nachlazením ? Podělte se o ně s ostatními v diskusi pod tímto článkem. Jak zaháníte kašel, rýmu a horečku vy ?

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?