Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Recept od... na letní oběd

Publikováno: 10.07.2020     Autor: FÉR potravina

Přemýšlíte co uděláte o víkendu k obědu? Zkuste recepty od našich podporovatelů.


Léto, i když to letošní ne úplně vždy, je hodně teplé, a proto se hodí odlehčená jídla. Máme pro vás recept od Penny Market a Rohlík.cz, což jsou naši největší podporovatelé. Ti první si od nás nechávají pravidelně obodovat svoje produkty a dokonce mají zájem i o navržení změn aby co nejvíce jejich privátních produktů splnilo naše kritéria FÉRpotravina. Ti druzí přebírají naše informace o aditivech a umožňují svým zákazníkům zjistit, co vlastně v potravinách tyto látky mají za funkci a zda jsou přírodní, přírodně identická nebo čistě syntetická.

A teď už k těm receptům.

  1. Penny Market - kapustové placičky

Co potřebujete:

250 g růžičkových kapustiček, uvařených
100 g zeleného hrášku, uvařeného (může
být i mražený)
1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný najemno
nastrouhaná kůra z 1 citronu
několik snítek čerstvého kopru,
nasekaných najemno + na ozdobu
50 g sýra, nastrouhaného
sůl a pepř
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení

  • Kapustičky a hrášek rozmixujte.
  • Pak je v míse smíchejte s česnekem, citronovou kůrou, koprem a sýrem, osolte a opepřete a nakonec vmíchejte vejce.
  • V pánvi rozpalte olej.
  • Lžící postupně nabírejte těsto, tvořte placičky a smažte je 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
  • Vyjměte je z pánve a nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s klínky citronu, ozdobené koprem.

 

  1. Rohlík.cz - kořeněný květák

Co potřebujete:

1 hlávka květáku

jedna lžíce oleje

půl lžičky uzené papriky

  • Květák rozeberte na růžičky, ty větší klidně ještě překrojte na poloviny nebo dokonce čtvrtiny. Čím stejnoměrnější budete mít kousky, tím líp.
  • V oleji rozmíchejte půl lžičky uzené papriky (nemáte-li, vezměte obyčejnou sladkou nebo jemně pálivou) půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu a třetinu lžičky soli. V tomto oleji pak rázně promíchejte růžičky květáku, až budete mít pocit, že lépe obalit a ochutit už nejdou.
  • Následně růžičky květáku rozprostřete v jedné vrstvě do hliníkové grilovací misky, vložte na horký gril, zakryjte poklopem a pečte 10-15 minut, podle toho, jak měkký květák máte rádi. Nezapomeňte v průběhu květák občas pootočit nebo aspoň promíchat, ať se dostane spodní stranou nahoru.

 

Ať už vyberete cokoli, přejeme DOBROU CHUŤ!



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

A DOST!

Ahoj všem z/na dovolenou nebo i do pracovního týdne. Dnes vyšel další díl A…

A DOST! Měníme věci k lepšímu

Cílem pořadu A DOST!, který se vysílá už devátým rokem je měnit věci k lepšímu.…

Biopotravina roku 2020

I letos se zúčastníme hodnocení a volby BIOPOTRAVINY roku. Nejprve je ale…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?