Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Recept od... na letní oběd

Publikováno: 10.07.2020     Autor: FÉR potravina

Přemýšlíte co uděláte o víkendu k obědu? Zkuste recepty od našich podporovatelů.


Léto, i když to letošní ne úplně vždy, je hodně teplé, a proto se hodí odlehčená jídla. Máme pro vás recept od Penny Market a Rohlík.cz, což jsou naši největší podporovatelé. Ti první si od nás nechávají pravidelně obodovat svoje produkty a dokonce mají zájem i o navržení změn aby co nejvíce jejich privátních produktů splnilo naše kritéria FÉRpotravina. Ti druzí přebírají naše informace o aditivech a umožňují svým zákazníkům zjistit, co vlastně v potravinách tyto látky mají za funkci a zda jsou přírodní, přírodně identická nebo čistě syntetická.

A teď už k těm receptům.

  1. Penny Market - kapustové placičky

Co potřebujete:

250 g růžičkových kapustiček, uvařených
100 g zeleného hrášku, uvařeného (může
být i mražený)
1 stroužek česneku, oloupaný a nasekaný najemno
nastrouhaná kůra z 1 citronu
několik snítek čerstvého kopru,
nasekaných najemno + na ozdobu
50 g sýra, nastrouhaného
sůl a pepř
2 vejce, prošlehaná
olej na smažení

  • Kapustičky a hrášek rozmixujte.
  • Pak je v míse smíchejte s česnekem, citronovou kůrou, koprem a sýrem, osolte a opepřete a nakonec vmíchejte vejce.
  • V pánvi rozpalte olej.
  • Lžící postupně nabírejte těsto, tvořte placičky a smažte je 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
  • Vyjměte je z pánve a nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s klínky citronu, ozdobené koprem.

 

  1. Rohlík.cz - kořeněný květák

Co potřebujete:

1 hlávka květáku

jedna lžíce oleje

půl lžičky uzené papriky

  • Květák rozeberte na růžičky, ty větší klidně ještě překrojte na poloviny nebo dokonce čtvrtiny. Čím stejnoměrnější budete mít kousky, tím líp.
  • V oleji rozmíchejte půl lžičky uzené papriky (nemáte-li, vezměte obyčejnou sladkou nebo jemně pálivou) půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu a třetinu lžičky soli. V tomto oleji pak rázně promíchejte růžičky květáku, až budete mít pocit, že lépe obalit a ochutit už nejdou.
  • Následně růžičky květáku rozprostřete v jedné vrstvě do hliníkové grilovací misky, vložte na horký gril, zakryjte poklopem a pečte 10-15 minut, podle toho, jak měkký květák máte rádi. Nezapomeňte v průběhu květák občas pootočit nebo aspoň promíchat, ať se dostane spodní stranou nahoru.

 

Ať už vyberete cokoli, přejeme DOBROU CHUŤ!

Nejnovější články

Sushi mezi regály

Supermarketové sushi se stalo fenoménem moderní doby. Nenahradí zážitek z…

Poke bowl - ochutnávka

Černé ovce otestovaly populární poke bowls z obchodních řetězců. Jak obstály ve…

Chipsy jsou nezdravé, ale jak moc?

Bramborové chipsy jsou jednou z nejoblíbenějších slaných pochoutek, jejich…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?