Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sbírka potravin

Publikováno: 14.11.2021     Autor: FÉR potravina

Podzimní kolo se uskuteční 20. listopadu 2021. zapojíte se i vy?


Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank a je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.

Je to jednoduché navštivte nejbližší obchod zapojený do sbírky, předejte specifický nákup dobrovolníkům se zelenou zástěrou a logem sbírky a poté vše bude převezeno do nejbližší potravinové banky, kde se vše roztřídí, zkontroluje a připraví pro potřebné. Pro ty, co nechtějí do kamenného obchodu je možné nakoupit pro Sbírku potravin i on-line přes Rohlik.cziTesco nebo Kosik.cz. Jo a Rohlík se rozhodl, že do potravinových bank daruje 20 % navíc z toho, co vybrete u nich na eschopu vy. 

 

Zdroj: SOCR ČR 

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?