Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sousedova zahrada

Publikováno: 27.11.2018     Autor: FÉR potravina

Ovoce ze zahrádky nebo vejce domácích slepic získávají pro zaneprázdněné obyvatele měst punc výjimečnosti. Drobní pěstitelé a chovatelé jich však naopak mají mnohdy víc, než zvládnou sami spotřebovat. K oboustranné spokojenosti stačí pár kliknutí.


Dnes už každý ví, že pro přípravu jídla jsou nejlepší čerstvé a lokální suroviny. Občas je ale obtížné takové zboží sehnat. Díky webu www.sousedovazahrada.cz je to nyní o něco snazší. Na tomto webu lidé mohou nabízet přebytky ze svých zahrad a zahrádek a ti bez zahrádek naopak nakupovat čerstvé potraviny. Funguje to stejně jako farmářský trh, ale na rozdíl od nich tento trh funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Jestliže chcete na webu nabízet přebytky ze své zahrádky nebo naopak chcete začít nakupovat od pěstitelů, musíte se nejprve zaregistrovat, pak si stačí vybrat z nabídky, kontaktovat prodejce a domluvit se na způsobu dodání zboží a platby. Věřím, že díku tomuto webu se podaří využít potenciál našich zahrad a zákazníci tak budou mít možnost koupit si maximálně čerstvé lokální kvalitní produkty.

Teď na podzim vrcholí sezóna sklizně jablek, tak se zkuste na www.sousedovazahrada.cz podívat, zda někdo ve vašem okolí nenabízí skvělá domácí jablka. Jistě chutnají o mnoho lépe než jablka ze supermarketu dovezená z druhého konce Evropy. A když z nich upečete třeba štrůdl, úspěch je zaručen!

Kromě čerstvého ovoce a zeleniny můžete na tržišti koupit domácí výrobky z nich. Tyto výrobky se dají lehce poslat i poštou, snadno tedy nakoupíte domácí marmelády, sirupy, povidla, sušené ovoce, med, mošt a spoustu dalšího – a to i od vzdálenějších prodejců.

Udělejte si radost, navštivte www.sousedovazahrada.cz a kupte si něco dobrého. Třeba tam najdete vašeho souseda z vedlejší ulice a  zjistíte, že má na zahradě skvělá jablka, prodává nejsladší med, nebo jeho slepice snášejí ta nejlepší vajíčka.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?