Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Syndrom Churg-Strauss

Publikováno: 09.04.2010     Autor: Neznámý


Jeden z našich návštěvníků nám zaslal zajímavý text o syndromu Churg-Strauss. Děkujeme mu, že se o svůj příběh s námi podělil a že jej můžeme na našich stránkách uveřejnit.

Syndrom Churg-Strauss je skupina onemocnění vznikajících v důsledku poruchy imunitního systému, laicky řečeno bílé krvinky přestanou rozlišovat mezi zdravým a nemocným a žerou všechno. Doba přežití se u plně rozvinutého onemocnění pohybuje od několika dní po několik let. Takže jsem měl vlastně štěstí nebo smůlu jak se to vezme.
Následky toho řádění se velice různí a tak Vám popíšu příběh své rodiny. Ještě jeden podobný popisovala nemocnice U svaté Anny.
V 15 jsem zjistil že se dost rychle unavím 26 let alergie, 27 astma od 30 do 40 jsem chodil po doktorech a nikdo nemohl přijít na to kde je chyba. V r. 1998 2 záněty pohrudnice a záněty úplně všeho s výjimkou ledvin. Od té doby následkem poškození jater, slinivky a střev začaly mé potíže s neschopností odbouráváním cizorodých látek.
Dalších 10 let mi doktoři nevěřili, že je možné aby někdo takovým spůsobem nesnášel barviva, konzervační látky dokonce i hnací plyn do léků na astma. Až po 4 mozkových příhodách také způsobených záněty a magnetické rezonanci sedli na zadek.
Než jim něco ukázaly přístroje tak tvrdili, že je to psychického původu.
A to mi nechtěla věřit ani ta doktorka která mi před 12 lety určením diagnozy zachránila život.
Takže 12 let beru medrol 16 mg denně, smí se brát jen 3 měsíce, enzymy na slinivku a spoustu dalších léků.Na to co mi vadí při jídle jsem musel přijít sám.
Potíže se projevovaly hlavně křečemi a otoky Nejhorší byly 2 cm puchýře na nohou, reakce na Dikloenac, zvracení Tralgit, pálení žáhy Aktomel a řepkový olej, alkohol nebo smažený řízek by mě asi dorazil.
Tahle nemoc je ve světě popsaná od r. 1950 a Tvrdí se že je nepřenosná.Podle mého pozorování a všech příznaků je v naší rodině nejméně po 3 generace babička, matka, strýc a já a zdá se že se přenáší z matky na dítě. I Když vnuk má nějaké potíže a zjišťujeme proč.
Má matka umřela v r. 1991 na hnisavý zánět ledvin, bez léků prakticky shnila zaživa.
Proto já píšu články na všechny strany, abych aspoň někomu pomohl.
Děkuju za Váš zájem.
Jiří Axmann

---------------

Dobrý den
Ještě jeden příběh jestli můžu.
V r. 1991 jsem pracoval rok na Ukrajině, stavěl jsem úpravnu železné rudy Dolinska. Megalomanský komunistický projekt který Klaus a ostatní ministři financí museli se skřípěním zubů dostavět. Po zdravotní stránce to byl nejlepší rok mého života, těžká únava a potíže s trávením zmizely a ve svalech jsem měl dynamit. Je pravda že tam v té době byla ještě nějaká radioaktivita, máslo bylo žluklé, chleba zatuchlý, ve vepřovém mohl být svalovec a prostředkem mateřské školy tekla močůvka, ale ukrajinci tehdy neměli peníze ani na naftu do traktorů a už vůbec ne na nějakou chemii. Možná že mi také pomohlo to že ukrajinci neznají řepku a pěstují jen slunečnice. Po návratu do republiky se potíže do 3 měsíců vrátily.
Jiří Axmann

--------------------------

Dobrý den
Mám doplňující informaci k článku o alergii z potravin.
Alergie z potravin bývá někdy zaměňována z přecitlivělostí na cizorodé látky v potravinách.
Astmatický záchvat po požití jídla bývá způsobený přítomností pylu.
Pokud máte potíže, otoky, vyrážku, puchýře, podrážděný žaludek, křeče nebo nevysvětlitelnou nervozitu a doktor vám nezjistí potravinovou alergii, tak bývají příčinou éčka od čísla 3 výš, pesticidy, herbicidy, postřiky proti plísni nebo plísně samotné, v nejhorším případě jedy a těžké kovy.
Nejčastěji bývá zaměňována potravinová alergie s přecitlivělostí na postřiky u jahod a jablek.
Moje heslo je: Co je červavé je zdravé, tím myslím ovoce né čokolády.

Jiří Axmann

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?