Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1519 - Benzylalkohol

Skóre škodlivosti: 3

Zařazeno do skupiny:
Látky zvýrazňující chuť a vůni

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Benzylalkohol je bezbarvá, čirá, slabě aromaticky zapáchající kapalina. Je rozpustná ve vodě, ethanolu a etheru. Je přirozenou složkou některých rostlin - jasmínu, hyacintu a dalších. 

Použití

Používá se jako přísada do aromat pro likéry (syntetická příchuť brusinek, jahod, pomeranče, ovoce, růže, třešní, apod.), aromatizovaná vína a jiné alkoholické nápoje, dále se přidává do cukrovinek, čokolád či jemného pečiva.

Výroba

Vyrábí se synteticky.

Nežádoucí účinky

Může způsobit dráždění pokožky či sliznice. Vyšší zkonzumované dávky mohou způsobit střevní potíže.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je látka povolena pro použití v aromatech.


Nejnovější články

Radioporadna o čokoládě a sušených plodech

5.12. byla ředitelka projektu Hana Střítecká opět pozvána do Radioporadny…

Recepty od ...

Už máte všechno napečeno? pokud ne máme pro Vás inspiraci.

EFSA vyzývá k poskytnutí dat o používání chia semínek v tepelně ošetřených potravinách

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vyzývá vlády, výrobce potravin,…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?