Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E351 - Jablečnan draselný

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Kyseliny a regulátory kyselosti

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray [ kniha ]

Charakteristika

Jablečnan draselný je draselná sůl kyseliny jablečné. Používá se k úpravě kyselosti.

Použití

Jablečnan draselný se používá k úpravě pH do ovocných nápojů, šťáv a krémů.

Výroba

Průmyslově se vyrábí přidáváním hydroxidu draselného do kyseliny jablečné.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití látky povoleno v nezbytném množství kromě dětské výživy. V USA je používání jablečnanu draselného jako přídatné látky v potravinách zakázáno.


Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?