Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E419 - Guma ghatti

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Guma ghatti je látka vyskytující se v rostlinách druhu Anogeissus latifolia, které se nacházejí především v Indii, Africe a na Srí Lance. Používá se jako stabilizátor a emulgátor.

Použití

Guma ghatti neboli indická guma se dnes používá velmi málo z důvodu omezené dostupnosti. Přidává se jako emulgátor a stabilizátor do nápojových směsí, nápojů a olejů.

Výroba

Získává se z rostliny druhu Anogeissus latifoli.

Nežádoucí účinky

Zatím nejsou známy nežádoucí účinky, je to pravděpodobně bezpečná látka.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat tuto látku jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

Podpora úřadu EFSA malým a středním podnikům

EFSA, oddělení žádostí EFSA (Applications Desk) nedávno spustilo pilotní…

ČR bude předsedat Visegrádské skupině. Co bude prioritou?

V rámci českého předsednictví Visegrádské skupině či také Visegrádské čtyřce,…

SZPI spustila novou službu o rizikových webech

Potravinářská inspekce zveřejňuje seznam rizikových webů nabízejících potraviny…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?