Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E419 - Guma ghatti

Charakteristika

Guma ghatti je látka vyskytující se v rostlinách druhu Anogeissus latifolia, které se nacházejí především v Indii, Africe a na Srí Lance. Používá se jako stabilizátor a emulgátor.

Použití

Guma ghatti neboli indická guma se dnes používá velmi málo z důvodu omezené dostupnosti. Přidává se jako emulgátor a stabilizátor do nápojových směsí, nápojů a olejů.

Výroba

Získává se z rostliny druhu Anogeissus latifoli.

Nežádoucí účinky

Zatím nejsou známy nežádoucí účinky, je to pravděpodobně bezpečná látka.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat tuto látku jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?