Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E419 - Guma ghatti

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Guma ghatti je látka vyskytující se v rostlinách druhu Anogeissus latifolia, které se nacházejí především v Indii, Africe a na Srí Lance. Používá se jako stabilizátor a emulgátor.

Použití

Guma ghatti neboli indická guma se dnes používá velmi málo z důvodu omezené dostupnosti. Přidává se jako emulgátor a stabilizátor do nápojových směsí, nápojů a olejů.

Výroba

Získává se z rostliny druhu Anogeissus latifoli.

Nežádoucí účinky

Zatím nejsou známy nežádoucí účinky, je to pravděpodobně bezpečná látka.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat tuto látku jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

ZERO WASTE dárky ze spíže

Stop zbytečnostem! Neplýtvejte a obdarujte své blízké dárkem s příběhem. Jedlé…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?