Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E469 - Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza

Charakteristika

Bílý nebo mírně nažloutlý či našedlý hygroskopický prášek či zrnka bez zápachu.

Použití

Využívá se jako stabilizátor, emulgátor a zahušťující látka.

Výroba

Vyrábí se z karboxymethylcelulózy, jedná se o její sodnou sůl částečně hydrolyzovanou působením enzymů.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V minulosti nebyla tato látka v ČR povolena, ale nyní došlo ke změně a jak v ČR, tak v EU ji do potravin přidávat lze. V USA zůstává zakázanou látkou.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?