Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E921 - L-cystin

Charakteristika

Jedná se o nesenciální aminokyselinu používající se jako kypřící přípravek na pečení a na zpracování mouky. Zlepšuje zpracování a dobu míchání těsta. Usměrňuje některé následky účinků kyseliny askorbinové při zpracování mouky.

Použití

Používá se v pekařských výrobcích - chlebu, pečivu, dále jako přídavek do pekařských směsí a chlebové mouky. Používá se také při výrobě masa, do cereálií a kojenecké stravy

Výroba

Látka je obsažena v chlupech, peří, kopytech, kůži, vlasech, nehtech.

Nežádoucí účinky

Látka se přirozeně vyskytuje v potravinách a proto není pro člověka nebezpečná. Avšak při pokusech na zvířatech byly prokázány nežádoucí účinky jako například poškození jater a žlučovodů, poškození funkce ledvin.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití této látky nepovolené. V USA je látka povolena.


Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?