Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

A Dost! - kde všude najdeme cukr?

Publikováno: 07.09.2020     Autor: FÉR potravina

Tentokrát jed díl ADost! edukační. Pokusili jsem se společně ukázat, kde všude a kolik se cukru v potravinách vyskytuje.


Přestože bychom jich měli přijímat poskrovnu, cukry tvoří podstatnou část naší stravy. Cukry přijímáme jak přímo, tak velkou část tvoří takzvané skryté cukry. A hlavně ty jsou pro nás nepřítelem.

Optimální příjem cukru by denně neměla přesáhnout hranici 10% celkového energetického příjmu, tzn. 50 g až 60 g cukru na den. V tomto čísle jsou ale jak cukry přirozeně se vyskytující, tak ty do potravin a pokrmů přidávané.

Co je to cukr volný a co přidaný jsme vám už u nás vysvětlovali.

A teď se podívejte, kde a kolik v běžných potravinách cukru je a proč si dá pozor třeba na výrobky (a na které) s označením PROTEIN.

 

A že ne vždy se točí na první dobrou - a tento díl opravdu stál za to, a 5 min.nám jezdil vlak, sanita nebo děti z okolí... se můžete podívat v bonusu.

 

Zdroj: ADOST!, TV Seznam

Nejnovější články

„Kojení vs. marketing: Co odhalila česká analýza NetCode?“

Propagace umělých náhrad mateřského mléka často neodpovídá mezinárodnímu kodexu…

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?