Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Biostyl 2018

Publikováno: 17.10.2018     Autor: FÉR potravina

Již tradičně se koná mezinárodní veletrh zdravé výživy, zdravého životního stylu a ekologicky šetrných výrobků a služeb BIOSTYL - ECOWORLD. A opět se FÉR potravina stala partnerem.


 Loni kvůli vichřici a následnému poškození veletržního paláce byl na poslední chvíli veletrh BIOSTYL zrušen. Letos doufejme žádná katastrofa nenastane  a 9. – 11. 11. 2018 se na Výstavišti v Praze – Holešovicích se skutečně uskuteční mezinárodní veletrh zdravé výživy, zdravého životního stylu a ekologicky šetrných výrobků a služeb BIOSTYL – ECOWORLD.

 

Na pátek a v sobotu jsme si připravili i nějaké ty edukační přednášky. Takže vás tímto srdečně zveme a doufáme, že se s některými z vás i uvidíme.

 

PÁTEK :

15:00 - 15:30

Jak číst etikety potravin?

Co nám říkají etikety o výrobku. Co všechno na výrobku (ne)musí být uvedeno. Čitelnost a srozumitelnost etiket. Aplikace NutriAtlas - čte etikety za vás :) - představení mobilní aplikace, která vám nejen zvětší etikety do čitelné podoby.

16:30 - 17:00

Éčka - jakým se vyhnout a kterých se nemusíme bát? 

Jsou opravdu všechna Éčka strašákem? Musíme se striktně všem vyhýbat? Určitě ne! Základní přehled o funkci E v potravinách, které je zcela bez problému a kterému by se přeci jenom někteří z nás raději měli vyhnout. Co všechno pro spotřebitele sdružení FÉR potravina,z.s. má o Éčkách k dispozici.

SOBOTA:

14:00 - 14:30

Potraviny pro děti aneb co dětem kupovat?  

Co to jsou potraviny pro děti? Proč “dětský sýr” nebo “šunka pro děti” může obsahovat to samé co sýr a uzenina pro dospělé? Jsou nějaká E v potravinách, které dětem běžně kupujeme problematická? Jak je to se solí a cukrem? Jak a co tedy dětem kupovat?

15:00 - 15:30

Opět Jak číst etikety potravin?

 

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?