Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bude nějaké to předsevzetí?

Publikováno: 03.01.2022     Autor: FÉR potravina

Co si letos dát trochu jiné předsevzetí, nemyslet jen na sebe, ale i své okolí? Co takhle zkusit omezit plýtvání?


Dáváte si novoroční předsevzetí? Že zhubnete? Začnete dříve vstávat? Budete si lépe plánovat práci? Přestanete odkládat úkoly?

Co takhle letos zkusit přidat budu nakupovat jen to, co opravdu potřebuji, abychom pomohli každý z  nás v rámci plýtvání. A není to jen o zbytečných nákupech, ale je dobré naučit se využívat každou část zakoupených potravin. O plýtvání jsme toho napsali již mnoho a vždy končíme u toho, že musíme začít u sebe neb nejvíce potravinového odpadu vyprodukují domácnosti!

Dalším předsevzetím by třeba mohlo být i omezení zbytečných obalů. Vždyť ne vše musím balit do igelitu a pak ho doma vyhodit. Co zkusit občas nakoupit v bezobalových obchodech nebo využít možnost „otoč obal“  jak nabízí např. Rohlík, jeden z našich dlouholetých podporovatelů. Rohlík nabízí i možnost zakoupit jídlo těsně před exspirací „zachraň jídlo“. A proč ne, vždyť večer objednáte a druhý den máte z čeho vařit a ještě budete mít dobrý pocit, že jste ušetřili a zachránili potraviny před vyhozením.

Další z našich podporovatelů Penny, zas nabízí sáčky na zeleninu, které můžete používat opakovaně, nebo na svých stránkách spolu s kuchařem Martinem Škodou ukazuje, jak se dají využít v kuchyni třeba starý chleba, nějaké ty „zbytky“ a „odřezky“. Tedy i u nich funguje „konec plýtvání“.

 

Tak Zkuste to taky J

 

Třeba toto předsevzetí Vám vydrží déle, než to začnu cvičit…

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?