Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Co s sebou na letní piknik?

Publikováno: 21.06.2019     Autor: FÉR potravina

Léto láká k piknikům, ale co si vzít s sebou k zakousnutí?


Venku je krásně a počasí přímo vybízí k menšímu či většímu pikniku, protože v přírodě s výhledem na krásnou krajinu chutná nejlépe. Jaké potraviny však zvolit, aby vám nebylo těžko, anebo ještě hůř, abyste se neotrávili?

Ovoce a zelenina vás v létě skvěle osvěží, zároveň vám dodají vitamíny a jejich příprava je snadná, stačí je omýt, nakrájet a dát do krabičky. Doporučujeme však vynechat listový salát, který v horku rychle podléhá zkáze.

Pokud jste si upekli bublaninu či jiný dezert, který neobsahuje jogurt či smetanu, určitě si na něm na pikniku můžete pochutnat.

Lehkou svačinkou, která se hodí na piknik je třeba studený těstovinový salát se zeleninou dozdobený pak může být sýrem a semínky či ořechy.

Vhodné jsou také obložené bagety či chléb, do kterých můžete dát sýr, zeleninu, paštiku, na co máte chuť. Doporučujeme se však vyhnout majonéze, která se na slunku může snadno zkazit. Pokud potraviny zkonzumujete rychle či máte chladící box, nemusíte se bát másla či pomazánky, pokud však potraviny cestou na piknik chladit nebudete, raději se obejděte bez nich.

I když milujete tatarák z kvalitního hovězího masa či lososa, anebo si potrpíte na sushi, potraviny ze syrového masa či vajec si s sebou na piknik opravdu neberte. Vyhněte se i lahůdkám či tepelně upraveným potravinám, protože i ty jsou náchylné ke kontaminaci.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?