Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnná bublanina
Autor: Viťa
Datum přidání 12.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 260g celozrnné pšeničné mouky
  • 200g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 125ml kvalitního oleje za studena lisovaného
  • 125ml vody
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátu
  • vanilkový cukr
  • citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu
  • kompotované ovoce (tady je použitá dýně)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,61 g 34,25 g 12,51 g 1 104,49 kJ (264 kcal)
celkově 55,26 g 410,97 g 150,14 g 13 253,84 kJ (3165 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem. Potom za stálého míchání přidáváme postupně olej a vodu a mouku s práškem do pečiva.Nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků, vanilkový cukr a citrónovou kůru.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (asi 30 x 40 cm) a poklademe ovocem.Pečeme na 150-160 stupňů.Po upečení může polít sirupem nebo rozdrceným třtinovým cukrem (místo klasického moučkového cukru)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ereza | 12.02.2013 - 12:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velmi jednoduché a rychlé...oleje i cukru jsem dávala méně...i tak to bylo chuťově výborné, ovoce jsem použila švestky, formu jsem vysypala kokosem a dodalo to tomu příjemný nádech a nemuselo se to tak ničím polévat nebo sypat..určitě budu dělat častěji

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty