Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Covid-19 a koronaviry - jak správně používat dezinfekční prostředky

Publikováno: 22.03.2020     Autor: FÉR potravina

Co bychom měli znát dříve než začneme dezinfikovat?


krajská hygienická stanice Zlínského kraje. už v loňském roce připravil manuál (tehdy rozhodně ne kvůli současné epodemii Covid-19) pro potravinářské podniky a stravovací služby. manuál je velmi přehledný, dobře vysvětlující a hlavně v současné době jistě záhodný k použití i v běžných domácnostech.

A Co v manuálu najdete?

Spektrum účinnosti dezinfekce - co znamenají popisky na výrobcích a proti čemu pak vlastně (ne)působí.

Dezinfekční prostředek vhodný k dezinfekci - ne na všechny povrchy mohou přijít stejné ... záleží zda tam třeba nepřipravujeme potraviny.

Příprava dezinfekčního prostředku a neb dezinfekční prostředek NIKDY vzájemně nemíchat s čisticím prostředkem - například!

Na celý manuál se můžete podívat na stránkách Stáního zdravotního ústavu.

Metodický materiál nám poskytla paní Mgr. I.Lukašíková, ředitelka odboru HDM KHS ZK



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Zničí blanšírování ovoce a zeleniny viry?

Teplota 70ºC a vyšší, již po krátkou dobu (1-2 minuty), se např. podle WHO…

Nejen Češi si umí dělat legraci...

Kolem Covid-19 je negativizmu až dost! Je dobré umět situaci občas odlehčit.

Pilulka? Ne :(

Něco málo pro zasmání ...
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?