Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Covid-19 a koronaviry - jak správně používat dezinfekční prostředky

Publikováno: 22.03.2020     Autor: FÉR potravina

Co bychom měli znát dříve než začneme dezinfikovat?


krajská hygienická stanice Zlínského kraje. už v loňském roce připravil manuál (tehdy rozhodně ne kvůli současné epodemii Covid-19) pro potravinářské podniky a stravovací služby. manuál je velmi přehledný, dobře vysvětlující a hlavně v současné době jistě záhodný k použití i v běžných domácnostech.

A Co v manuálu najdete?

Spektrum účinnosti dezinfekce - co znamenají popisky na výrobcích a proti čemu pak vlastně (ne)působí.

Dezinfekční prostředek vhodný k dezinfekci - ne na všechny povrchy mohou přijít stejné ... záleží zda tam třeba nepřipravujeme potraviny.

Příprava dezinfekčního prostředku a neb dezinfekční prostředek NIKDY vzájemně nemíchat s čisticím prostředkem - například!

Na celý manuál se můžete podívat na stránkách Stáního zdravotního ústavu.

Metodický materiál nám poskytla paní Mgr. I.Lukašíková, ředitelka odboru HDM KHS ZK

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Začíná léto...HURÁ na prázdniny

Léto, výlety a stanování k sobě neodmyslitelně patří – ale co jíst, když chybí…

Selen a zinek

Selen a zinek jsou klíčové minerální látky v našem těle. velmi důležité jsou i…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?