Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

FÉR potravina hostem Radioporadny

Publikováno: 05.10.2021     Autor: FÉR potravina

Podle čeho vybírat rostlinné alternativy mléka a jogurtů? Povídali jsme si o jejich složení, kvalitě, využití, ale třeba i ceně a domácí výrobě.


Rostlinná mléka a jogurty volí povětšinou lidé vyznávající alternativní stravování - tedy vegani a vegetariáni, ale i osoby s intolerancí na laktózu (mléčný cukr) nebo s alergií na mléčnou bílkovinu. Čím dál častěji, protože je to „IN" v rámci tzv. kontextu udržitelné stravy.

Ať tak či tak je potřeba si uvědomit, které živiny vynecháním klasického mléka ztrácíme, a které z rostlinných alternativ získáme. Velmi totiž záleží na rostlinné surovině, ze které je výsledný nápoj vyroben, zda je (není) fortifikován (doplněný) o některé živiny – zejména vitamíny nebo minerální látky. A podle toho pak případně upravit zbytek svého jídelníčku.

 

Plné znění doprovodného textu i vlastní záznam rozhovoru najdete zde.

 

Zdroj: Český rozhlas Hradec Králové - Radioporadna



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Pozitivní zprávy

Chceme lidi naučit nakupovat vždy ty nejkvalitnější potraviny...hlavní moto…

Za poslední rok se už tolik neplýtváme!

Plýtvání potravinami - poslední rok přinesl výrazné zlepšení. Vyplývá ze…

Nedostatky ve výživě ČECHŮ!

Něco chybí v jídelníčku každého pohlaví či věkové kategorie, ale obecně…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?