Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

FÉR potravina hostem Radioporadny

Publikováno: 05.10.2021     Autor: FÉR potravina

Podle čeho vybírat rostlinné alternativy mléka a jogurtů? Povídali jsme si o jejich složení, kvalitě, využití, ale třeba i ceně a domácí výrobě.


Rostlinná mléka a jogurty volí povětšinou lidé vyznávající alternativní stravování - tedy vegani a vegetariáni, ale i osoby s intolerancí na laktózu (mléčný cukr) nebo s alergií na mléčnou bílkovinu. Čím dál častěji, protože je to „IN" v rámci tzv. kontextu udržitelné stravy.

Ať tak či tak je potřeba si uvědomit, které živiny vynecháním klasického mléka ztrácíme, a které z rostlinných alternativ získáme. Velmi totiž záleží na rostlinné surovině, ze které je výsledný nápoj vyroben, zda je (není) fortifikován (doplněný) o některé živiny – zejména vitamíny nebo minerální látky. A podle toho pak případně upravit zbytek svého jídelníčku.

 

Plné znění doprovodného textu i vlastní záznam rozhovoru najdete zde.

 

Zdroj: Český rozhlas Hradec Králové - Radioporadna



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?