Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

GMO mléko

Publikováno: 20.03.2021     Autor: Daniel Kalmus

Mléko z kvasinek – zažijí mléčné výrobky revoluci?


Mléčné výrobky, které mají stejnou chuť i vzhled tak jak je známe, má to ale jeden háček – nepocházejí z kravského mléka, nýbrž z kvasinek.

Výzkum a vývoj kvasinkového mléka vede Tamir Tuller z Tel Aviv University, který spolupracuje s podnikatelem v potravinářských technologiích Eyalem Ifferganem. Společně založili startup s názvem Imagindairy, který má za úkol doposud nevídanou věc – výrobu kravského mléka kvasinkami

Součástí jejich startup teamu jsou i potravinářští inženýři a experti ze Strauss Group, což je jeden z největších výrobců potravin v Izraeli. V současnosti usilují o získání mléčných proteinů z kvasinek, které pak následně používají k výrobě sýrů.

Nejedná se, jak by se mohlo zdát o žádnou náhražku mléka, jako je například mléko sójové. Cílem Imagindairy je vytvářet produkty, které budou totožné s běžnými mléčnými výrobky z kravského mléka. Jak to dělají? Vkládají kraví geny zodpovědné za tvorbu mléka do genomu kvasinek.

Více informací naleznete zde:  https://phys.org/news/2021-01-yeast-cow.html

Zdroj: Gate2Biotech

 



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…

Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030

Posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?