Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

I s přebytky můžeme udělat něco pro své zdraví

Publikováno: 16.01.2021     Autor: FÉR potravina

Jak uchovávat zbytky jídel? Jak mrazit a rozmrazovat? A co tahle zbytky zkvasit?


V povánoční Radioporadně Českého rozhlasi Hradec Králové jsme si povídali, co se zbytky. Vzhledem k pokročilejšímu dat, zbytky vlašského či bramborového salátu už nikdo nemá, ale přesto zbylé povídání se hodí po celý rok.

Vybíráme jen část:

...Podle hygienických pravidel je bezpečné zchlazování takové, kdy teplota z cca 60°C v jádru pokrmu klesne na cca 10°C během 2 hodin a pak je uchováván při cca 4°C. Tedy teploty na balkoně v současné době zcela optimální nejsou. Zchladnout pokrm ven dát můžeme, ale pak měl být v ledničce.

Pokud ho pak ohříváme mělo by být ohřátí dostatečné - tedy polévka by měla přejít varem a druhé jídlo skutečně dobře prohřát - tedy raději použít troubu nebo pánev a ne jen rychlé přihřátí v mikrovlnce...

Celý záznam a doprovodný text je k dispozici na stránkách Radioporadny.



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Stříhnete si „SUCHEJ“ únor?

Alkohol a nadbytečný příjmem kalorií. Další z dobrých důvodů, proč vyzkoušet…

Spirulina v dTestu

Spirulina neboli sušená vodní sinice patří mezi moderní alternativní doplňky…

České pivo jako tekutý chléb

Pivo je tradičním nápojem a produktem jedné z prvních biotechnologií…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?