Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jak skladovat potraviny, aby se nepoškodily chladem?

Publikováno: 08.06.2020     Autor: FÉR potravina

Správné skladování potravin je důležité, abychom je pak zbytečně nevyhazovali. Víte jak na správné uskladnění ovoce a zeleniny, aby se nepoškodily chladem?


Ovoce a zeleninu je ideální spotřebovat co nejdříve, protože není dobré skladovat ji příliš dlouho. Neumíme totiž zabránit vadnutí, hnití a tvorbě nežádoucích látek. Při snaze uchovat ovoce a zeleninu o něco déle čerstvé často volíme jako způsob uchování chlazení. Pokud však do lednice dáme ovoce či zeleninu, které tam nepatří, spíše mu uškodíme. To platí především pro ovoce z tropů a subtropů. Ale i další ovoce a zelenina mají minimální teplotu, pod kterou bychom neměli při jejich uskladnění jít.

Loni jsme si na toto téma povídali v Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové.



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Kam ještě na jahody?

Máte rádi jahody tak jako my? A chtěli byste zjistit, kde je ještě mají?

Zázrak jménem brambora!

Potravina, kterou všichni známe, je běžně dostupná a přesto netušíme, jak a…

Riziko z potravin - hlásí SVS!

Varování před nebezpečnou sýrovou pomazánkou.
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?