Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jak skladovat potraviny, aby se nepoškodily chladem?

Publikováno: 08.06.2020     Autor: FÉR potravina

Správné skladování potravin je důležité, abychom je pak zbytečně nevyhazovali. Víte jak na správné uskladnění ovoce a zeleniny, aby se nepoškodily chladem?


Ovoce a zeleninu je ideální spotřebovat co nejdříve, protože není dobré skladovat ji příliš dlouho. Neumíme totiž zabránit vadnutí, hnití a tvorbě nežádoucích látek. Při snaze uchovat ovoce a zeleninu o něco déle čerstvé často volíme jako způsob uchování chlazení. Pokud však do lednice dáme ovoce či zeleninu, které tam nepatří, spíše mu uškodíme. To platí především pro ovoce z tropů a subtropů. Ale i další ovoce a zelenina mají minimální teplotu, pod kterou bychom neměli při jejich uskladnění jít.

Loni jsme si na toto téma povídali v Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?