Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jídlo v "KRABICI"?

Publikováno: 08.11.2021     Autor: FÉR potravina

FOX – Food processing in a box – zpracování potravin v „krabici“. Tedy v mobilní jednotce přesouvající se v daném regionu od pěstitele k pěstiteli.


Výroba potravin nemusí probíhat pouze ve velké továrně, ale klidně i přímo za vaším domem. Stačí využít FOX. FOX je mobilní kontejnerová jednotka, snadno se přesouvá, je plně vybavena nejnovějšími technologiemi pro mírné zpracování potravin pro malé pěstitele přímo v regionu.

FOX stimuluje krátké potravinové řetězce dodavatelů ovoce a zeleniny používáním malých a inovativních technologií k mírnému zpracování. Takovýmto přístupem se vytváří pracovní příležitosti pro regionální sdružení (huby) a poskytují kvalitně zpracované potraviny pro místní obyvatele. Tedy vše probíhá a zůstává v regionu.

Na vývoji projektu FOX spolupracuje celkem 25 partnerů. Jedná se o univerzity, výzkumné instituce (v ČR např. Výzkumný ústav potravinářský Praha), malé a střední podniky a asociace se sídlem v různých evropských zemích.

Více v češtině ZDE. Brožurka v angličtině ZDE.

FOX usiluje o širokou podporu založením Evropského zájmového sdružení malých zpracovatelů zemědělské produkce. Tedy chcete-li můžete se přidat.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?