Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapr třikrát jinak aneb recepty od našeho podporovatele

Publikováno: 14.12.2020     Autor: FÉR potravina

Máte raději klasiku ve formě smaženého kapra nebo vyzkoušíte nějakou novinku? Zkuste se podívat na recepty od jednoho z našich podporovatelů.


K Vánocům kapr zkrátka patří. Mnoho z nás si ho během roku jindy ani nedopřejte, kromě klasické smažené varianty se však dá využít i k přípravě svačiny či luxusního menu.

Smažený kapr

Protože smažený kapr je tradičním jídlem, které si na Štědrý den dává většina z nás, začneme tímto receptem. Postačí vám 4 filety z kapra, strouhanka, sádlo, hladká mouka, vejce, citron a sůl. Detailní návod najdete zde.

Kapří hranolky s citronovou majonézou

Honí vás mlsná, anebo vám zbyl kus kapra od Vánoc? Vyzkoušejte hranolky z kapra s citronovou majonézou, které chutnají opravdu božsky. Jedná se o něco málo složitější přípravu než u klasického smaženého kapra, ale rozhodně to stojí za to. Celý recept je k dispozici zde.

Pečený kapr na másle se šalvějí

Máte kapra spojeného jen se strouhankou a smaženým? Změňte si o této chutné rybě obrázek. Z kapřích filetů můžete vykouzlit i opravdu zdravé a luxusní jídlo, které potěší každého. A zase o tolik složitější to není. Připravte si filety z kapra, bílé víno, máslo, hladkou mouku, šalvěj, pepř a sůl. Celý recept si přečtěte tady.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?