Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ochutnávání rolád s Černými ovcemi

Publikováno: 22.01.2021     Autor: FÉR potravina

Že balené piškotové rolády z obchodní sítě nebudou nic moc, jsme tušili. Ale že budou až tak špatné?


Sladké rolády jsou vedle dortů, koláčů či řezů dalším oblíbeným dezertem, který nejenom skvěle vypadá, ale také chutná. Tedy jak která.

 Spolu s týmem Černých ovcí jsme měli možnost vyzkoušet jaké mají kupované trvanlivé a chlazené rolády složení a jaký nabízejí chuťový zážitek.

Na záznam se můžete podívat zde.

V naší databázi rolád mnoho nemáme, ale můžete se zde podívat, že i v balených roládách se dá vybrat. ty však součástí testování nebyly.

Jinak je naprosto jasné, a ne jenom u rolád, že domácí výroba je prostě vždy lepší. Nabízíme proto i recept na karamelovou roladu. Doba přípravy cca 35 min. a doba pečení 15 min.

SURONINY:

Těsto:

4 ks vejce

100 g moučkový cukr

1 PL zakysaná smetana

100 g hladká mouka

120 g mleté ​​vlašské ořechy

Krém:

1 plechovka karamelové salko

150 g máslo

300 ml mléko

1 bal. karamelový pudink

 

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem (50g) a smetanou do tuhé pěny. V druhé misce vyšleháme bílky s cukrem (50g) do tuhé lesklé pěny a postupně, po částech tuto pěnu zamícháme už jen vařečkou k žloutkové pěně.
  2. Přidáme hladkou mouku s mletými ořechy a jemně promícháme.
  3. Připravené těsto navrstvíme v tenké vrstvě na papírem vyložený plech a rovnoměrně rozetřeme.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 15 minut.
  5. Po upečení na těsto položíme utěrku a spolu i s papírem srolujeme a takto necháme těsto vychladnout. Po vychladnutí odstraníme papír.
  6. Z mléka a karamelového pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Pudink zakrývám potravinářskou fólií tak, aby se dotýkal povrchu, aby se nevytvořila tzv. kůže.
  7. Máslo vyšleháme do pěny, přidáme karamelové salko a postupně i vychladlý pudink. Krémem natřeme těsto a srolujeme. Povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme ořechy.



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat komentář

Nejnovější články

Oxid titaničitý (E171) už není bezpečné Éčko

Na základě žádosti Evropské komise z března 2020 Evropský úřad pro bezpečnost…

Změna v potravinovém právu?

2. 5. 2021 začíná platit novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích.…

Výzva k zavedení Nutri-Score v Evropě

Evropští vědci podepsali „Výzvu k zavedení Nutri-Score v Evropě“. Tedy dle nich…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?