Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Opětovné varování před zdravotně závadným kozím sýrem

Publikováno: 30.10.2020     Autor: FÉR potravina

O problematickém sýru jedné konkrétní šarže už SVS práva informovala v polovině měsíce. Aktuálně se stahují šarže úplně všechny.


Státní veterinární správa (SVS) varuje před kozím sýrem vyráběným v Nizozemsku a prodávaným v České republice v prodejnách řetězce Lidl. Výrobek může obsahovat baktérie listerie. O přítomnosti problematické šarže na českém trhu SVS informovala již v polovině měsíce. Německo aktuálně rozšířilo varování na všechny šarže tohoto výrobku. Zákazníci, kteří mají jakoukoliv šarži tohoto výrobku doma, by jej neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě prodej, o čemž již na svých internetových stránkách informoval také prodejce

Identifikace výrobku:
Název výrobku: „Milbona“  Ziegenrolle, aromatická – krémová, kozí rolka z Nizozemska
Výrobce JERMI Käsewerk GmbH, DE BW 331 EG
Bez rozdílu šarže a data spotřeby

Jak SVS informovala v tiskové zprávě ze 17. 10. 2010, na český trh mělo být dodáno okolo 4000 balení původní problematické šarže sýra. Při následném šetření bylo veterinárními inspektory zjištěno, že díky včasnému pozastavení distribuce se podařilo celou tuto šarži zadržet na skladech řetězce a žádné balení produktu se k českým spotřebitelům nedostalo.

Aktuálně Německo prostřednictvím Systému rychlého varování (RASFF) rozšířilo varování. Jelikož existuje podezření, že listerie by mohly obsahovat i další šarže téhož výrobku, jsou z trhu stahovány všechny šarže produktu bez rozdílu.

Zdroj: SVS

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?