Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pozor na sezamová semínka!

Publikováno: 15.12.2020     Autor: FÉR potravina

Potravinářská inspekce varuje před sezamovými semeny z Indie s výrazně nadlimitním obsahem nebezpečné látky.


SZPI odebrala vzorek potraviny Sezamová semínka 100 g Albert, Minimální trvanlivost do: 15. 3. 2021, šarže: L20024, země původu suroviny: Indie, výrobce: Ing. Bohumil Kratochvíl - IBK Trade. Inspektoři SZPI vzorek úředně odebrali v maloobchodní provozovně společnosti Albert Česká Republika s.r.o., Radlická 117, 158 00 Praha 5.

Analýzou v akreditované laboratoři byla zjištěna ve výrobku výrazně nadlimitní přítomnost rezidua pesticidu ethylenoxid, a to v koncentraci vyšší než 5,0 miligramů na kilogram (mg/kg), přičemž maximální limit rezidua dle příslušného evropského nařízení činí pro sezam 0,05 mg/kg. Předmětná šarže byla zakázána.

Pesticid ethylenoxid v Evropské unii není schválen jako účinná látka pro použití v přípravcích na ochranu rostlin.

SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří zakoupili potraviny 1) Sezamová semínka 100 g Albert, Minimální trvanlivost do: 15. 3. 2021, šarže L20024, země původu: Indie, 2) SEZAM LOUPANÝ 100 g, Minimální trvanlivost do 31. 12. 2021, země původu Indie, aby je nekonzumovali.

Zdroj: SZPI



Diskuse k článku

anonymní uživatel | 9.01.2021 - 15:21

Mám barevně jiné balení sezamu, ale také z Alberta původ Indie spotřeba do 15.3.2031, tak raději vyhazuji. Děkuji za vaši práci ?...

anonymní uživatel | 9.01.2021 - 15:23

Ten ? byl usmívající se smajlík.

Přidat komentář

Nejnovější články

Sezonní ovoce a zelenina – měsíc leden

Zima je období, kdy je výběr čerstvého lokálního ovoce a zeleniny velmi omezený…

Logo Nutri-Score na obale potravin

Výrobce potravin v ČR může dobrovolně umístit logo Nutri-Score na přední obal…

Evropa očekává pokles spotřeby masa

Výhled pro odvětví zemědělství do roku 2030 - Evropa očekává pokles spotřeby…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?