Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Silvestrovské pohoštění plné chuti a FÉR potravin

Publikováno: 29.12.2019     Autor: Slunew

Nevíte co na Silvestra dobrého připravit? Zkuste se inspirovat u nás.


Chlebíčky s výtečnými pomazánkami, uzeninami, sýry, něco sladkého na zub a samozřejmě alkohol, to vše už k oslavě nového roku patří. Jak ale vybrat kvalitní potraviny a co si letos připravit?

 

Uzeniny

Obložený talíř či chlebíček bez salámu či jiné dobré uzeniny si asi umí málokdo představit. Na co ale koukat při výběru? Nejdůležitější je podíl masa. Vybírejte takové salámy, které mají co nejvyšší podíl masa, který by neměl jít pod 85 %. Podívat se můžete také na obsah soli. Každá uzenina sůl obsahovat bude, ale můžete se rozhodnout, zda opravdu potřebujete ten nejslanější kousek, anebo dáte přednost tomu s nižším obsahem soli.

 

Sýry

Není sýr, jako sýr. Pokud si chcete pochutnat na opravdu dobrém sýru, sledujte obsah tuku v sušině, který by měl být alespoň 40 % - 45 %. Jednou za čas si můžeme odpustit hlídání kalorií a dopřát si, no ne? Pokud nakupujete sýr ve fólii, dobře si ho v obchodě prohlédněte, zda není okoralý, anebo zda neobsahuje plíseň, která by na něm neměla být (tedy nepřirozená plíseň).

 

Brambůrky

Chipsy jsou oblíbenou pochoutkou Čechů. Pokud si je na Silvestra budete dopřávat také, prostudujte si jejich složení. Kvalitní brambůrky by měly obsahovat pouze brambory, sůl a olej. Nic víc. A víte, co je vůbec nejlepší? Připravit si vlastní chipsy nebo hranolky doma. Skvěle chutnají také s kořením, třeba s uzenou paprikou.

 

Není tajemství, že Rohlík.cz využívá informace o E z našich stránek a Penny market nás nechává pravidelně fotit do naší databáze všechny u nich nově zalistované potraviny a má ty „koule“ si je nechat od nás ohodnotit. Oba jsou nejen prodejci potravin, ale také pro své zákazníky vytváří doprovodné materiály jako třeba recepty. Od každého z nich jsme si vypůjčili nějaký ten tip na silvestrovskou mňamku.

 

Chlebíčky a šneky z listového těsta zná každý, zkuste letos něco nového. Nadýchané sýrové bochánky, které vám jistě zachutnají jsou od Penny. Skvělou chuťovkou budou také jednohubky či ciabatty s teplou paprikovou tapenádou, která je pro změnu od Rohlíku.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?