Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Svatý Valentýn

Publikováno: 13.02.2018     Autor: FÉR potravina

Na sv. Valentýna obdarováváme osoby, které máme rádi, a proto bychom měli už při výběru dárku sáhnout po tom nejkvalitnějším.


Z lásky asi nebudeme dávat kysané zelí, že?  Nejčastěji sáhneme po čokoládě nebo nějaké její obdobě.

Pokud se však rozhodnete pro nějakou tu sladkost, tak vám dáme návod, jak vybrat tu nejkvalitnější.

Snažte se tedy vybírat takovou, která (v případě hořké čokolády) obsahuje jen kakaové máslo a (v případě mléčné čokolády) ještě mléčný tuk nebo smetanu, z aditiv pak maximálně lecitin, ale i ten je zbytečný. Určitě by neměla obsahovat žádné jiné rostlinné tuky a umělá aromata.

Budeme rádi, když se necháte inspirovat v naší databázi: hořké čokolády; mléčné čokolády a čokolády s nějakým tím vylepšením ve formě oříšků nebo ovoce.

U bonboniér už je hodnocení složitější, díky různým náplním. Ale i zde by mělo platit, že čokoládový základ má být co nejkvalitnější a náplně by měly být bez umělých aromat. V databázi máme jen několik výrobků, které by dosáhly na naše logo. Ale i tak doufáme, že vám přehled pomůže v případném výběru.

 

Nejnovější články

„Kojení vs. marketing: Co odhalila česká analýza NetCode?“

Propagace umělých náhrad mateřského mléka často neodpovídá mezinárodnímu kodexu…

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?