Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Test piv

Publikováno: 07.07.2020     Autor: Slunew

Český národ pivo miluje - jsme národem pivařů. Ale víme, co všechno se dá v našem oblíbeném to nápoji objevit? Velmi totiž záleží z jak kvalitních a (ne)ošetřených surovin se vaří.


Pivo je pěnivý nápoj vyrobený zkvašením mladiny připravené ze sladu, vody, chmele nebo chmelových produktů. V různých formách se vyrábělo od nepaměti. První nálezy na našem území poukazující na výrobu již ve 4. století př. n. l. První písemné zmínky jsou spojené se zákazem konzumace piva pro mnichy v břevnovském klášteře a pocházejí z 10. století.

V minulosti mohl pivo vařit jen ten, kdo vlastnil právo várečné, udělované panovníkem, jindy církví, městem nebo šlechtici. Naopak dnes může vyrábět pivo kdokoli, pokud dodrží patřičnou potravinářskou legislativu.

Prázdniny a dovolené odstartovaly a k nim určitě nějaké to pivko patří. V A DOST! společně týmem profesorky Jany Hajšlové a profesora Vladimíra Kocourka podrobili testům celkem 27 různých druhů piv z velkých i malých pivovarů. Podívejte se, jak to dopadlo, ať zjistíte,  která piva obsahují látky, které by tam určitě být neměly a naopak, která mají nejvíce látek prospěšných.

Vše i s bonusem najdete zde:

Velké nezávislé testy piv

BONUS 

 

Zdroj: ADOST! ; TVSeznam

Nejnovější články

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Demenci a Alzheimerově chorobě lze předcházet i správnou výživou

Alzheimerova choroba a různé formy demence narušují část mozku a kognitivní…

UZP - vašemu zdraví neprospějí

„Ultrazpracované potraviny“ lidem chutnají – mimo jiné proto, že jsou navržené…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?