Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeláky - recept od podporovatele

Publikováno: 22.12.2020     Autor: FÉR potravina

Věříte, že když na Štědrý den budete až do večere hlady, tak uvidíte zlaté prasátko? Ne? Dopřejete si přeci jenom něco malého k obědu? Tak místo tradiční zelnačky zkuste tentokrát zeláky.


Někteří na Štědrý den drží až do večeře hladovku a čekají, že uvidí zlaté prasátko. Jiní celý den uždibují cukroví a jiní si dopřejí něco malého k obědu.  Velmi často to bývá zelnačka, ale zkuste tentokrát místo ní udělat zeláky.

Recept je jednoduchý, a hlavně pokud nějaké zůstanou, jsou dobré i studené. Případně abyste měli volné dopoledne třeba na pozdravení se se širší rodinou či přáteli nebo shlédnutí nějaké pohádky, můžete si je připravit den předem.

4 VELKÉ PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ 20 MINUT

500 g hladké mouky
500 g kysaného bílého zelí
domácí sádlo a škvarky
sůl, kmín
50 ml mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. Mouku prosejte na vál, přidejte odkapané a nakrájené zelí a podle chuti a potřeby sádlo se škvarky, sůl a kmín. Pokud bude těsto husté, přidejte mléko.
  • Vypracujte těsto a vyválejte ho na placku asi 1 cm silnou. Z ní vykrajujte kolečka, která pečte na plechu v troubě.
  • Zelňáky chutnají k pivu, vínu nebo i s mlékem.

 

Nejen tento recept najdete na webových stránkách  nebo se můžete podívat na videorecepty s Martinem Škodou.

Nejnovější články

„Kojení vs. marketing: Co odhalila česká analýza NetCode?“

Propagace umělých náhrad mateřského mléka často neodpovídá mezinárodnímu kodexu…

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?