Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žijeme jídlem

Publikováno: 09.12.2021     Autor: FÉR potravina

Kvalitní české potraviny, jejich příběh a inspirace k vaření.


Půda, jídlo, život ... 

Žijeme jídlem je společným projektem Potravinářské komory ČR a Agrární komory ČR. Cílem projektu je představit veřejnosti moderní pěstování, skladování a zpracování kvalitních tuzemských potravin v České republice a podpořit místní zemědělce a potravináře s důrazem na lokální produkci a inspirovat vás jejím (někdy i netradičním) využitím v moderní kuchyni.

S porjektem se můžete seznámit ve dvou podobách - webové, kde najdete různé aktuality, jsou představováni jednotliví producenti, ale třeba i recepty. Druhou podobou je pak seriál na televizi Stream.

Moderátorka a kuchařka v jedné osobě Chili Ta Thuy navštívila celkem 8 zemědělských a potravinářských podniků a zjistila, co vše předchází široké nabídce kvalitních českých potravin v prodejní síti. Společně s Chili divák navštíví vybrané producenty: pěstitele jablek, brambor a cibule, zpracovatele hovězího masa a uzenin, mlékárnu, pekárnu nebo chovatele vepřového masa a nosnic. Chili v pořadu Žijeme jídlem poté podle svého receptu z konkrétní potraviny uvařila. Diváci se můžou těšit na kombinaci tradiční české potraviny a netradičního receptu podle Chili. Seriál se začal v listopadu. 

 

Zdroj: O projektu Žijeme jídlem

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?