Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

E1404 - Oxidovaný škrob

Charakteristika

Při jeho výrobě dochází k narušování glukosidických vazeb a vznikají karboxylové a karbonylové skupiny. Zejména karboxylové skupiny jsou důvodem jejich stabilní tužší viskozity. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Použití

Používá se jako stabilizátor a zahušťovadlo. Vyrábí se z něj různé želé sladkosti, bonbóny, chilli omáčky a podobné potraviny, u kterých je vyžadována vyšší hustota jejich konzistence.

Výroba

Vyrábí se oxidací škrobových granulí, podobně jako bělený škrob.

Nežádoucí účinky

Podobně jako u normálního škrobu nejsou známy žádné negativní účinky.

Doplňující informace

Není stanovena hodnoty přijatelné denní dávky (ADI). V ČR (celé EU) je jeho použití, vyjma dětské výživy, v nezbytném množství povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?