Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1411 - Diškrobový glycerol

Skóre škodlivosti: 3

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Nepovolené v EU

Zdroje informací

Food-Info.net : E-numbers : E1411: Di-starch glycerol [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Diškrobový glycerol je stabilizátor a zahušťovadlo. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g.

Použití

Používá se v řade potravin a léčivech.

Výroba

Látka se vyrábí působením glycerolu na běžný škrob. Škrob je nejprve redukován a následně se přidává glycerol. Produktem chemických reakcí je právě diškrobový glycerol.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je použití glycerolu jako přídatné látky nepovolené.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Začíná léto...HURÁ na prázdniny

Léto, výlety a stanování k sobě neodmyslitelně patří – ale co jíst, když chybí…

Selen a zinek

Selen a zinek jsou klíčové minerální látky v našem těle. velmi důležité jsou i…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?