Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Emulgátory

Zdroje informací

ACETYLATED OXIDIZED STARCH (JECFA Food Additives Series 48) [ web ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Jedná se o škrob, bílý nebo téměř bílý prášek nebo granule či vločky, amorfní prášek nebo hrubé částečky.

Použití

Látka se používá jako stabilizátor, zahušťující látka či jako emulgátor. Přidává se do cukrovinek.

Výroba

Látka je zpracována chlornanem sodným a následně esterifikovaným acetanhydridem.

Nežádoucí účinky

Látka pravděpodobně nemá nežádoucí účinky. Proběhla řada studií na krysách, kde nebyly dokázány žádné závažné efekty, který by vedly k omezení použití látky v potravinách.

Doplňující informace

Látka je v ČR (celé EU) povolena.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Ovocné nápoje a smoothie

Mezi ovocné nápoje patří produkty, jejichž hlavní surovinou je ovoce (případně…

Světový den TVAROHU

Stále máme tendenci hledat nějaké SUPER potraviny mezi těmi zahraničními, ale…

Vánočky s dTestem

Vánočky určitě patří na vánoční stůl. Ne každý ji umí nebo má čas si ji upéct.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?