Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1451 - Acetylovaný oxidovaný škrob

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Emulgátory

Zdroje informací

ACETYLATED OXIDIZED STARCH (JECFA Food Additives Series 48) [ web ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Jedná se o škrob, bílý nebo téměř bílý prášek nebo granule či vločky, amorfní prášek nebo hrubé částečky.

Použití

Látka se používá jako stabilizátor, zahušťující látka či jako emulgátor. Přidává se do cukrovinek.

Výroba

Látka je zpracována chlornanem sodným a následně esterifikovaným acetanhydridem.

Nežádoucí účinky

Látka pravděpodobně nemá nežádoucí účinky. Proběhla řada studií na krysách, kde nebyly dokázány žádné závažné efekty, který by vedly k omezení použití látky v potravinách.

Doplňující informace

Látka je v ČR (celé EU) povolena.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Svatomartinské hody a vína: Když tradice chutná

Martinská husa, mladé víno a starobylé zvyky – svatomartinské oslavy spojují…

Kvalitní pánev - základ každé kuchyně

Nový test nezávislého časopisu dTest podrobil šestnáct běžně dostupných pánví s…

Dýně 100x jinak

Od konce září na nás dýně koukají ze zahrad i trhů a bez dýňové polévky by…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?