Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E388 - Kyselina thiodipropionová

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Sekvestranty

Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Kyselina thiodipropionová je volně rozpustná v teplé vodě, alkoholu a acetonu. Všeobecně se používá jako antioxidant.

Použití

Kyselina thiodipropionová je antioxidant, který se používá do obalů, odkud se může dostat i do potraviny. Je však možné tuto látku přidávat přímo do potraviny. Má vlastnost vázat železnaté a měďnaté ionty, čímž zabraňuje jejich reakcím s jinými látkami, které by jinak způsobily ztrátu barvy, textury nebo žluknutí.

Výroba

Jedná se o syntetickou sloučeninu.

Nežádoucí účinky

Nejsou prokázány nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat kyselinu thiodipropionovou jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

Přijďte na BODYFEST!

Své zdraví máte ve svých rukou, víc než si myslíte!

Recept od... Penny potřetí ...

Máme tady další recept od našich podporovatelů - tentokrát křehká krůtí prsa.

GHI nebo přepuštěné máslo?

Ghi- není potřeba kupovat za velké peníze. Vyrobte si doma sami přepuštěné…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?