Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E388 - Kyselina thiodipropionová

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Sekvestranty

Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Kyselina thiodipropionová je volně rozpustná v teplé vodě, alkoholu a acetonu. Všeobecně se používá jako antioxidant.

Použití

Kyselina thiodipropionová je antioxidant, který se používá do obalů, odkud se může dostat i do potraviny. Je však možné tuto látku přidávat přímo do potraviny. Má vlastnost vázat železnaté a měďnaté ionty, čímž zabraňuje jejich reakcím s jinými látkami, které by jinak způsobily ztrátu barvy, textury nebo žluknutí.

Výroba

Jedná se o syntetickou sloučeninu.

Nežádoucí účinky

Nejsou prokázány nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat kyselinu thiodipropionovou jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

Budeme plasty vyrábět z potravinového odpadu?

Potravinový odpad jako základ pro biologicky rozložitelné plasty – vědci z…

Hořký osud křenu: Tradiční pochutina mizí z pultů!

Podává se ke klobásce nebo pečenému masu. Letos je však křen nedostatkovým…

Své zdraví máme ve svých rukou a na svém talíři!

S nadváhou bojuje více než polovina Čechů. Řešení máme každý na svém talíři.
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?