Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E389 - Dilauryl thiodipropionát

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Antioxidanty

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Dilauryl thiodipropionát je antioxidant, který zabraňuje procesu žluknutí.

Výroba

Jedná se o syntetickou sloučeninu.

Nežádoucí účinky

Nejsou prokázány nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat dilauryl thiodipropionát jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno jako nepřímá přídatná látka (GRAS látka).


Nejnovější články

Mražená zelenina – test dTestu

Mražená zelenina patří mezi nejoblíbenější a nejčastěji nakupované položky…

Farmářské/á...

Jaké potraviny lze označit jako "farmářské"? Je toto označení legislativně…

Systém kvality Q CZ u brambor

Certifikace poskytuje spotřebiteli záruku vysoké kvality nebo možnost dohledat…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?