Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E478 - Laktylované estery glycerolu a propandiolu

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Zvlhčující látky

Živočišný původ
Nepovolené v EU

Zdroje informací

S.I. No. 35/1980 — Health (Emulsifiers, Stabilisers, Thickening and Gelling Agents in Food) Regulations, 1980. [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Našedlé či světlé karamelově zbarvené vločky.

Použití

Látky využívané jako emulgátory, stabilizátory a zvlhčující látky přidávané do práškových náhražek mléka do kávy a do polev.

Výroba

Připravují se reakcí ztužených rostlinných olejů nebo ztužených živočišných tuků s glycerolem a poté s kyselinou mléčnou.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky.

Doplňující informace

Těmto látkám by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že se jedná o substance pocházející ze živočišných tuků. V České republice (celé EU) se tyto látky jako potravinové přídatné látky nesmějí používat, v USA jsou v potravinách povoleny.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?