Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E479b - Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Emulgátory

Živočišný původ

Zdroje informací

S.I. No. 35/1980 — Health (Emulsifiers, Stabilisers, Thickening and Gelling Agents in Food) Regulations, 1980. [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Viskózní olej.

Použití

Jedná se o emulgátor přidávaný do tuků určených ke smažení.

Výroba

Získává se esterifikací polyglycerolu rafinovaným olejem ze sójových bobů nebo reakcí tohoto oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin.

Nežádoucí účinky

Z některých testů provedených na zvířatech vyplývá, že látka zřejmě nemá žádné negativní účinky.

Doplňující informace

Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk. V minulosti u nás nebyla povolena, dnes se smí přidávat výhradně do tuků určených ke smažení (platí pro celou EU). V USA pravděpodobně povolena není.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?