Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E479b - Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Emulgátory

Živočišný původ

Zdroje informací

S.I. No. 35/1980 — Health (Emulsifiers, Stabilisers, Thickening and Gelling Agents in Food) Regulations, 1980. [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Viskózní olej.

Použití

Jedná se o emulgátor přidávaný do tuků určených ke smažení.

Výroba

Získává se esterifikací polyglycerolu rafinovaným olejem ze sójových bobů nebo reakcí tohoto oleje s mono- a diglyceridy mastných kyselin.

Nežádoucí účinky

Z některých testů provedených na zvířatech vyplývá, že látka zřejmě nemá žádné negativní účinky.

Doplňující informace

Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk. V minulosti u nás nebyla povolena, dnes se smí přidávat výhradně do tuků určených ke smažení (platí pro celou EU). V USA pravděpodobně povolena není.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Pečeme levněji a kvalitněji!

Pečeme levněji a kvalitněji! 10 triků, jak nahradit drahé vánoční suroviny.…

Vánoční koření jako domácí lék

Užijte si Vánoce ve zdraví! Koření, které používáte do cukroví, má nečekanou…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?