Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E512 - Chlorid cínatý

Skóre škodlivosti: 4

Zařazeno do skupiny:
Látky zvýrazňující chuť a vůni

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Decoding food additives, Dr. Geoffrey Skurray [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Chlorid cínatý - Wikipedie [ web ]

Charakteristika

Bílá krystalická látka rozpustná ve vodě.

Použití

Ochucovadlo, antioxidant a redukční činidlo používané především v nápojích obsahujících oxid uhličitý. Vyskytuje se také v konzervovaném chřestu, fazolích a rajčatových šťávách. Malé množství chloridu cínatého se používá při výrobě plechovek.

Výroba

Vzniká reakcí cínové rudy a chlorovodíku.

Nežádoucí účinky

Při pokusech na zvířatech vykázal chlorid cínatý celou řadu negativních vedlejších účinků – odvápnění kostí, poruchy krevního obrazu, hromadění cínu ve slezině, záněty a poškození vnitřních orgánů a podobně.

Doplňující informace

Použití této látky je v EU (ČR) povoleno.


Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Začíná léto...HURÁ na prázdniny

Léto, výlety a stanování k sobě neodmyslitelně patří – ale co jíst, když chybí…

Selen a zinek

Selen a zinek jsou klíčové minerální látky v našem těle. velmi důležité jsou i…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?