Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E642 - Lysin hydrochlorid

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Antioxidanty

Živočišný původ
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Lysin je esenciální aminokyselina.

Použití

Jako přísada zvýrazňuje aroma a účinkuje v tucích a olejích jako antioxidant, který zesiluje účinnost ostatních antioxidantů. Jako nutriční látka slouží k obohacení potravin z pšenice a ke zlepšení kvality bílkovin. Bývá složkou potravinových doplňků pro růst a obnovu tkání a svalové hmoty. Lysin se přidává do krmiva pro zvířata.

Výroba

Vyrábí se z mléčné bílkoviny kaseinu nebo z krve.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné jeho nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V České republice (celé EU) se lysin nesmí jako potravinová přísada používat. V USA je používání této přísady povoleno.


Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?