Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E642 - Lysin hydrochlorid

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Antioxidanty

Živočišný původ
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Lysin je esenciální aminokyselina.

Použití

Jako přísada zvýrazňuje aroma a účinkuje v tucích a olejích jako antioxidant, který zesiluje účinnost ostatních antioxidantů. Jako nutriční látka slouží k obohacení potravin z pšenice a ke zlepšení kvality bílkovin. Bývá složkou potravinových doplňků pro růst a obnovu tkání a svalové hmoty. Lysin se přidává do krmiva pro zvířata.

Výroba

Vyrábí se z mléčné bílkoviny kaseinu nebo z krve.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné jeho nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V České republice (celé EU) se lysin nesmí jako potravinová přísada používat. V USA je používání této přísady povoleno.


Nejnovější články

Radioporadna o čokoládě a sušených plodech

5.12. byla ředitelka projektu Hana Střítecká opět pozvána do Radioporadny…

Recepty od ...

Už máte všechno napečeno? pokud ne máme pro Vás inspiraci.

EFSA vyzývá k poskytnutí dat o používání chia semínek v tepelně ošetřených potravinách

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vyzývá vlády, výrobce potravin,…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?