Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E913 - Lanolin

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Leštící látky

Živočišný původ
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Food-Info.net : E-numbers : 913 : Lanoline [ web ]

Charakteristika

Patří mezi vosky, které se získávají z ovčí vlny.

Použití

Slouží k vytvoření lesklého ochranného u lesklých potravin a jako součást žvýkaček

Výroba

Jedná se o vosky získávané z ovčí vlny.

Nežádoucí účinky

Pro tuto látku nebyla stanovena hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = přijatelná denní dávka). U látky nejsou známé žádné vedlejší ani nepříznivé účinky na lidské zdraví. Může být použita pro vegetariány, vegany i pro všechna náboženství.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není používání lanolinu jako přídatné látky v potravinách povoleno. V USA je jeho používání povoleno.


Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?