Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E913 - Lanolin

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Leštící látky

Živočišný původ
Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Food-Info.net : E-numbers : 913 : Lanoline [ web ]

Charakteristika

Patří mezi vosky, které se získávají z ovčí vlny.

Použití

Slouží k vytvoření lesklého ochranného u lesklých potravin a jako součást žvýkaček

Výroba

Jedná se o vosky získávané z ovčí vlny.

Nežádoucí účinky

Pro tuto látku nebyla stanovena hodnota ADI (Acceptable Daily Intake = přijatelná denní dávka). U látky nejsou známé žádné vedlejší ani nepříznivé účinky na lidské zdraví. Může být použita pro vegetariány, vegany i pro všechna náboženství.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není používání lanolinu jako přídatné látky v potravinách povoleno. V USA je jeho používání povoleno.


Nejnovější články

Podpora úřadu EFSA malým a středním podnikům

EFSA, oddělení žádostí EFSA (Applications Desk) nedávno spustilo pilotní…

ČR bude předsedat Visegrádské skupině. Co bude prioritou?

V rámci českého předsednictví Visegrádské skupině či také Visegrádské čtyřce,…

SZPI spustila novou službu o rizikových webech

Potravinářská inspekce zveřejňuje seznam rizikových webů nabízejících potraviny…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?